avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1140 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Incheiere promisiune bilaterala de vanzare cumparare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Incheiere promisiune bilaterala de vanzare cumparare in lipsa cumparatorului

Doresc sa semnez la un notar o promisiune bilaterala de vanzare - cumpararea a unui imobil pe care il detin.
Problema este ca promitentul cumparator nu este in tara si nici nu poate sa faca o procura prin care sa imputerniceasca pe fratele sau.
Promitentul cumparator doreste sa semnez la un notar un act din care sa reiasa ca am primit (atunci la semnare) o suma de bani de la fratele sau, in numele lui, reprezentand avansul dat pentru acest apartament.
Se poate incheia asa ceva? Pot primi avansul in numele lui de la o terta persoana, fara sa existe imputernicire ?
Cel mai recent răspuns: mdutan , utilizator 22:48, 7 Iunie 2013
o alta modalitate de a perfecta astfel de acte la distanta, exista?
adica sa facem contractul aici, sa traducem , sa il trimitem in tara respectiva celeilalte parti si sa vina de acolo semnat si autentificat eventual la un notar de acolo?
nu.
cumparatorul aflat in Slania poate face o procura notariala prin care il imputerniceste o ruda din familie aflta in tara sa il reprezinte in incheierea acestui contract?
Pentru aceasta procura este necesara prezenta si persoanei imputernicite sau este suficient prezenta cumparatorului cu o copie de buletin a celui ce urmeaza sa fie imputernicit?
Multumesc
Poate face o procura la consulat atat pentru promisiune cat si pentru vanzare are nevoie de pasaportul lui si o copie dupa CI a mandatarului (imputernicit). Sa stie la ce pret se va cumpara despre ce imobil este vorba.
Numai la Consulat si nu la un notar din tara respectiva caci aceasta procura se va inregistra intr un registru tinut in format electoinic in Romania si cu prilejul autentificarii atat a promisiunii cat si a vanzarii notarul care va autentifica aceste acte va verifica daca procura a fost revocata sau nu de mandant.
Multumesc.

Si o ultima intrebare: aceasta promisiune bilaterala de vanzare- cumparare se poate incheia chiar daca apartamentul este ipotecat in favoarea statului roman, nu?
Vom preciza ca actul de vanzare cumparare se va perfecta dupa achitarea integrala a soldului catre banca si dupa ridicarea interdictiei de instainare.

Multumesc

Alte discuții în legătură

Cumpararea unui apartament pe care vanzatorul are ipoteca prima casa MustangGrecul MustangGrecul Buna seara, Doresc sa cumpar un apartament pe care vanzatorul l-a cumparat prin Prima Casa la BRD. Mai are 40 000 euro ramasi de platit. Din cate am ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare apartament nosugar nosugar Buna ziua. Doresc sa achizitionez un apartament, insa in momentul de fata nu detin intreaga suma de bani, putand sa ii scot din banca peste cateva saptamani. ... (vezi toată discuția)
Intr-o promisiune bilaterala de vanzare cumparare pentru un avans de 2200 euro, 5 % se poate institui ipoteca pe apartament ??valoarea apartamentului ? GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL Buna ziua, Bunica mea a incheiat o promisiune bilaterala de vanzare cumparare pentru un apartament, bunica fiind vanzatorul apartamentului iar cumparatorul ... (vezi toată discuția)