romeocolici a scris:
AM FOST LA CATIVA NOTARI SI HABAR NU AVEAU SA CONCEAPA ASA CEVA, E CEVA TIP?:)
Daca ar fi fost un formular tipizat, cu siguranta notarii ar fi stiut sa-l gaseasca in PC si sa-l listeze dupa completarea campurilor goale cu datele partilor...
Este foarte adevarat ca sunt foarte multi notari care habar nu au sa conceapa un act... Daca nu ar exista contracte tip, ar pleca toti acasa, sau ar iesi la pensie...
De multe ori, eu m-am confruntat cu situatii in care actul notarului a fost atat de prost conceput si nu reflecta deloc vointa partilor contractante, incat a trebuit sa-l atacam in instanta...Notarii sunt cei care intocmesc anumite acte, desi vointa partilor este alta, doar pentru ca ei au un act tip intr-o anumita forma si sunt grabiti sa incaseze onorariul.
De aceea, recomand ca, la incheierea unui contract sa consultati un avocat, partile sa-i explice ce doresc de fapt, adica ce urmareste fiecare parte prin incheierea acestuia, avocatul sa-l redacteze, iar daca pentru validitatea actului este necesara forma autentica, sa mergeti cu acel act intocmit de avocat la notar pentru autentificare. Asa veti fi feriti de surprize...
Este de asemenea, adevarat, ca si de partea cealalta a baricadei, in casta avocatilor exista nulitati, dar ...padure fara uscaturi nu exista...Trebuie doar sa stiti sa alegeti, de dv. depinde! Mai bine un act facut bine de la inceput decat procese legate de interpretarea clauzelor acestuia, de anulare sau de nulitate a acestuia...care nu aduc decat timp pierdut, nervi, bani aruncati pe fereastra...;)