avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Motiv Cerere Revizuire
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Motiv Cerere Revizuire

O zi buna va doresc!
As avea o intrebare:in cazul unei sentinte irevocabile,am aflat ca exista doar modalitatea Cererii de revizuire pentru a modifica sentinta sau a o casa.Am aflat care sint motivele pe baza careia se poate cere o revizuire..de exemplu un nou inscris.
Azi am avut acces la motivarea sentintei recursului,respinsa,din care reiese printre altele ca factorul hataritor a fost marturia unui(singurul) martor care de fapt a fost una mincinoasa.Faptul ca a fost o marturie mincinoasa a reiesit si in timpul procesului cind acesta a fost expus mai multor intrebari la care raspunsurile au fost contradictorii.Acest aspect nu apare in motivarea judecatorilor.
Intrebarea mea este: se poate aduce ca dovada ca un inscris ca motivare a recursului o copie a textului scris de grefier in care apare acest aspect contradictoriu ?
Si inca ceva faptul ca la dosar am depus o inregistrare audio care mai mult ca sigur nu a fost ascultata din rutina anilor precedenti,sa fie luata in considerare si ascultata din care reiese adevarul...cunoscind legea si faptul ca nici un judecator nu se poate opune aflarii adevarului?
Va multumesc pentru raspuns anticipat !
Cel mai recent răspuns: mirage08 , utilizator 16:37, 7 Iunie 2013
Stimat forumist,

Din punctul meu de vedere nu aveti nici o sansa la admitrerea revizuirii pe acest motiv - marturia mincinoasa.

Marturia mincinoasa se cere a fi constatata ca urmare a unei condamnari penale pentru comiterea acestei infractiuni, ori dvs nu incercati decat, in mod practic, o argumenatie pe o proba.

Cand veti opune un proces penal definitiv incheiat printr-o horarare din care sa rezulte comiterea unor infractiuni incluzand si marturia mincinoasa, cu privire la judecator/martor/expert si in legatura cu procesul dvs, exista posibilitarea revizuirii,
in alte conditii - ma refer la argumentatia pe marturie mincinoasa - nu.

Cu stima.
Multumesc ptr. raspuns .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii picika picika cu ce conditii s epoate ataca recursul cu contestatie in anulare sau revizuire? cred ca s niste conditii de incadrare.....pt ca dupa ce stiu recursurile nu s ... (vezi toată discuția)
Redeschidere dosar. am nevoie de niste sfaturi va rog frumos!! claudlu2 claudlu2 buna ziua. o decizie penala ramasa doar definitiva dar nu si irevocabila pronuntata in 2004 de tribunalul constanta mai poate fi atacata ? daca nu e ... (vezi toată discuția)
Cai de atac la o sentinta penala definitiva tom55 tom55 As dori sa stiu caile de atac la o sentinta penala definitiva si unde sa le adresez va multumesc si scuze (vezi toată discuția)