avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare CIM

Cu respect.Incepand cu data de 01.10.2012,ma aflu in concediu de crestere copil,avand CIM suspendat pana la data de 01.10.2014.Pana aici totul bine,dar pe data de 02.05.2013 primesc prin posta un preaviz de 20 de zile lucratoare care a expirat la data de 30.05.2013.Iar azi 07.06.2013 primesc tot prin posta un plic cu o decizie prin care ma anunta ca pe data de 31.05.2013 inceteaza suspendarea CIM.In acest caz eu personal ce ar trebui sa fac?Nu este normal sa ami primesc drepturile banesti ce mi se cuvin?Eu avand si functia de gestionar la aceasta societate mi se oprea lunar o garantie pe care ar trebui sa o recuperez in mod normal.Mentionez ca motivul acestor decizii vin in urma Hotararii Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor nr.1/01.04.2013 prin care sa aprobat dizolvarea si lichidarea voluntara administrativa a respectivei societati
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:54, 7 Iunie 2013
Ba da. Conf art 16 alin 1 Lg 22/1969 garantia se restituie titularului in termen de cel mult 10 zile de la incetarea CIM.
In cazul lichidarii voluntare, la intocmirea bilantului de lichidare, societatea nu trebuie sa aiba datorii. In consecinta ar trebui sa va restituie banii respectivi, daca au fost inregistrati in contabilitatea firmei conf legii.
De acord ,dar eu la terminarea CCC ce trebuie sa fac?Am dreptul la somaj?Iar pentru recuperarea garantiei ma notifica prin posta? sau trbuie sa ma prezint la societate?
Dupa incetarea CIM mergeti la societate si vorbiti admin pentru recuperarea sumelor prevazute drept garantie. De asemenea solicitati adeverinte de vechime si adverinte pentru somaj. S-ar putea sa nu mai gasiti nimic in 2014.
In ce priveste CCC, incetarea CIM nu va afecteaza plata indemnizatiei. Dupa ce va inceteaza CCC puteti solicita indemnizatie de somaj, prin depunerea unui dosar la AJOFM.
La incetarea CCC, AJIPS va v-a elibera un document care sa ateste perioada in care ati beneficiat de CCC.
In ce baza v-a incetat raportul de munca, intrucat exuista o interdictie prevazuta de art.25 alin.2 din OUG nr.111/2010?

Daca depuneti dosarul ll somaj, asa cum vi s-a spus , veti pierde somajul .Termenul maxim de depunere a dosarului la AJOFM este de 12 luni de la data incetarii c.i.m.
In decizie scrie art 3 desfiintarea locului de munca se impune din cauze reale si serioase ca efect al dizolvarii si lichidarii societatii,iar concedierea individuala se dispune pentru motive ce nu tin de persoana salariatului.art4 motivele de drept ale concedierii individuale sunt prevazute la art.55 lit.(c).art.58 alin.1,art.60 alin.2,art.65 alin.1art.66 si art.75 alin.1 din Legea 53/ 2003 Codul Muncii,republicata.Iar la art 5 al deciziei scrie ,cu drept de contestatie in 45 de zile de la data comunicarii.ar trebui sa fac contestatie??Daca da,cum procedez?

Alte discuții în legătură

Prelungire concediu crestere copil Ilonamax Ilonamax Se poate prelungi concediul de crestere al copilului daca firma la care am lucrat a fost dizolvata voluntar si lichidata simultan? (vezi toată discuția)
Cand trebuie sa depun actele la ajofm? Elena Caldararu Elena Caldararu va rog sa-mi spuneti in cat timp de la disponibilizare pot sa merg sa-mi depun actele pt somaj?va multumesc (vezi toată discuția)
Somaj dupa concediu crestere copil evelina84 evelina84 Buna ziua! Sunt in concediu pentru cresterea copilului si, intre timp, firma la care lucram a intrat in faliment. Dupa primul an de concediu, m-am inscris la o ... (vezi toată discuția)