Cu respect.Incepand cu data de 01.10.2012,ma aflu in concediu de crestere copil,avand CIM suspendat pana la data de 01.10.2014.Pana aici totul bine,dar pe data de 02.05.2013 primesc prin posta un preaviz de 20 de zile lucratoare care a expirat la data de 30.05.2013.Iar azi 07.06.2013 primesc tot prin posta un plic cu o decizie prin care ma anunta ca pe data de 31.05.2013 inceteaza suspendarea CIM.In acest caz eu personal ce ar trebui sa fac?Nu este normal sa ami primesc drepturile banesti ce mi se cuvin?Eu avand si functia de gestionar la aceasta societate mi se oprea lunar o garantie pe care ar trebui sa o recuperez in mod normal.Mentionez ca motivul acestor decizii vin in urma Hotararii Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor nr.1/01.04.2013 prin care sa aprobat dizolvarea si lichidarea voluntara administrativa a respectivei societati
1. Societatea a fost dizolvata si lichidata ? Daca da, atunci nu ami aveti ce sa contestati, intrucat concedierea este legala.
2. Daca este aplicabil pct.1 , atunci solicitati eliberarea:
- adeverintei de vechime
- adeverintei de somaj
3. Dupa ce obtineti aceste acte, mergeti la AJOFM si inscrieti-va la somaj , anuntand in acelasi timp si ca sunteti in CCC.
In acest timp , pe perioada CCC , somajul este suspendat urmand a se rela la termenarea CCC.
3. Legea nr.76/2002 prevede :
art.38
(1) Indemnizaţia de şomaj se acordă persoanelor prevăzute la art. 17, la cerere, după caz, de la data:
a) încetării raporturilor de muncă;
....
(2) Indemnizaţia de şomaj se acordă de la data prevăzută la alin. (1), dacă cererea este înregistrată la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă în termen de 10 de zile de la această dată.
(3) Dacă cererea este înregistrată după expirarea termenului de 10 de zile, dar nu mai târziu de 12 luni de la data prevăzută la alin. (1), indemnizaţia de şomaj se acordă începând cu data înregistrării cererii.
(4) Termenul de maximum 12 luni prevăzut la alin. (3) este termen de decădere din drepturi.