avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... gardul in vecinatate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

gardul in vecinatate

buna ziua. va rog sa ma lamuriti in legatura cu o problema a gardului. cand stai cu fata la curtea mea, in strada, casa e in partea dreapta a lotului, cu spatele la vecinul din dreapta. cineva mi-a spus ca eu trebuie sa fac gard intre mine si vecin deoarece este partea dreapta a lotului meu. altcineva mi-a spus ca el trebuie sa faca gard deoarece este la fata casei lui. cine trebuie sa faca gardul dintre mine si vecin? va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Manole Dumitru , utilizator 18:18, 7 Iunie 2013
Gardul ce desparte doua proprietati, este bun comu al celor doi proprietari. Contributia trebuie sa fie 1/2 pentru fiecare. Acest fapt se face prin acord amiabil, sau prin cerere in instanta de judecata printr-o actiune "in granituire"..Ok

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gard imprejmuire proprietate oisteion oisteion Buna ziua!Locuiesc la tara si prin natura pozitiei am doar un vecin : in partea de sud se afla proprietatea vecinului,iar la nord este un ,,canal,,de scurgere ... (vezi toată discuția)
Mutare gard construit numai pe terenul meu Grigoroiu Grigoroiu Am o proprietate pe care fostul proprietar: - a construit gardul despartitor fata de proprietatea alaturata numai pe terenul meu. Gardul este din BCA. - a ... (vezi toată discuția)
Cum se impart cheltuielile la refacerea unui gard comun? patriciasavulea patriciasavulea buna! as avea si eu o intrebare in legatura cu gardurile ce delimiteaza doua proprietati! am o curte de 400 de mp,delimitata de vecini cu un gard ... (vezi toată discuția)