avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... gardul in vecinatate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

gardul in vecinatate

buna ziua. va rog sa ma lamuriti in legatura cu o problema a gardului. cand stai cu fata la curtea mea, in strada, casa e in partea dreapta a lotului, cu spatele la vecinul din dreapta. cineva mi-a spus ca eu trebuie sa fac gard intre mine si vecin deoarece este partea dreapta a lotului meu. altcineva mi-a spus ca el trebuie sa faca gard deoarece este la fata casei lui. cine trebuie sa faca gardul dintre mine si vecin? va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Manole Dumitru , utilizator 18:18, 7 Iunie 2013
Gardul ce desparte doua proprietati, este bun comu al celor doi proprietari. Contributia trebuie sa fie 1/2 pentru fiecare. Acest fapt se face prin acord amiabil, sau prin cerere in instanta de judecata printr-o actiune "in granituire"..Ok

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gard imprejmuire proprietate oisteion oisteion Buna ziua!Locuiesc la tara si prin natura pozitiei am doar un vecin : in partea de sud se afla proprietatea vecinului,iar la nord este un ,,canal,,de scurgere ... (vezi toată discuția)
Cum se impart cheltuielile la refacerea unui gard comun? patriciasavulea patriciasavulea buna! as avea si eu o intrebare in legatura cu gardurile ce delimiteaza doua proprietati! am o curte de 400 de mp,delimitata de vecini cu un gard ... (vezi toată discuția)
Mutare gard construit numai pe terenul meu Grigoroiu Grigoroiu Am o proprietate pe care fostul proprietar: - a construit gardul despartitor fata de proprietatea alaturata numai pe terenul meu. Gardul este din BCA. - a ... (vezi toată discuția)