avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... facturi neplatite
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

facturi neplatite

am prestat servicii catre o societate in baza unui contract.
am emis facturile.
firma respectiva nu le achita - ce e de facut??????????????
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 12:21, 7 Martie 2009
Mai intai o notificare sa incercati sa recuperati acest debit pe cale amiabila.
Dupa notificarea de mai sus,daca nu rezolvati amiabil problema,in instanta,somatie de plata.
Inainte de introducerea cererii de chemare in judecata, trebuie sa incercati solutionarea litigiului prin conciliere directa, conform art. 720 ind. 1 Cod procedura civila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Convocare la conciliere ana24 ana24 o simpla notificare prin care solicit celeilalte parti solutionarea pe cale amiabila, la care am anexat si actele pe care imi intemeiez pretentia poate fi ... (vezi toată discuția)
Ce pot face? ddianna ddianna Buna ziua, Am prestat servicii transport marfa firmei x.Am emis factura si am trimis-o prin posta cu confirmare de primire pentru a ne fi achitata. Firma ... (vezi toată discuția)
Pv de conciliere adibarbu27 adibarbu27 buna ziua! am de recuperat un debit de la un client, i-am trimis invitatie la conciliere directa si azi trebuia sa vina la conciliere dar nu s-a prezentat.acum ... (vezi toată discuția)