avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Când intervine prescripþia în cazul amenzilor?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Când intervine prescripþia în cazul amenzilor?

am un amic cu amenzi de 300.000 lei avand in vedere ca practic ii este imposiibla cestuia sa le plateasca plus ca nu are bunuri sau serivic legal cam cand se vor prescrie acestea?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:26, 7 Iunie 2013
Buna ziua,
Depinde de amenzi
Unele dupa un an, altele dupa 3 si altele dupa 5 ani
Ne fiindu-ne clar ce tip de amenzi sunt nu va putem explica clar termenele.
av. Gabriel Klein Kiritescu
contraventionale
Potrivit art 127 alin (1) din Codul de procedura fiscala, Republicat, cu modificarile si completarile ulterioare,
dreptul de a cere executarea silita a creantelor fiscale se prescrie in termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului urmator celui in care a luat nastere acest drept.

In temeiul alin (2) al aceluiasi articol,
termenul de prescriptie prevazut la alin. (1) se aplica si creantelor provenind din amenzi contraventionale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termenul de prescriptie zuzazapacita zuzazapacita Salutare. In ultimii ani in perioadele mai turbulente dpdv financiar am reusit sa acumulez vreo... 8 cred amenzi ratb, din cate am numarat printre amintiri (ca ... (vezi toată discuția)
Termenul de prescriptie a unei amenzi de circulatie boboc_valy boboc_valy Pentru 3 amenzi de circulatie din 2006, am primit in ianuarie 2012 instiintare de plata, conform OUG 92/2003, art.9(2)d, republicata in 2007; stiam ca ... (vezi toată discuția)
Amenda Adycristina Adycristina O amenda contraventionala din anul 2005 se prescrie.Daca persoana nu a semnat nimic de la adm.locala. (vezi toată discuția)