avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Statutul Asociație de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Statutul Asociație de proprietari

Bună ziua. In ce condiții se poate schimba statutul Asociație de proprietari?Locuiesc intr-un bloc nou in cadrul unui complex rezidențial si dezvoltatorul mai deține pe lângă 10 apartamente din totalul de 83 si vreo 61 locuri de parcare si vreo 30 boxe.Din ce-am înțeles eu sunt trecuți in statut cu toate acestea si au dreptul la atâtea voturi câte proprietăți au.??? ? Adică in in jur de 90 voturi? Si noi restul 70? Nu m-i se pare corect ca pentru o boxa de 3 mp sa ai 1 vot la fel ca un proprietar de apartament de 80 mp.Va rog sa m-a ajutati cu ce putem face in acest caz. Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 03:46, 10 Iunie 2013
Buna seara.
Sa inteleg ca se poate face o Asociatie noua?
Daca am inteles corect, d-voastra va referiti la "60 de locuri de parcare" si 30 boxe. Locurile de parcare nu sunt garaje si nici "spatii" in acceptiunea disp. art.25 al.1 din Legea nr.230/2007,
Daca dezvoltatorul a facut o asociatie pe mai multe condominii, proprietarii din blocul dv. pot infiinta o asociatie noua prin desprinderea din cea veche.
Nu insa alta in locul celei deja existente, la marimea acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vot in adunarea generala a asociatiei americanu28 americanu28 Buna ziua Va rog sa m-a ajutati cu o problema. Mai este in vigoare capitolul mai jos mentionat? Daca da, atunci pentru a vota alegerea presedintelui si a ... (vezi toată discuția)
Votul in cadrul asociatie de proprietari gadgetescu gadgetescu In primul rand imi cer scuze, in cazul in care s-a mai discutat pe forum despre aceasta problema, dar nu am reusit sa gasesc raspunsul la intrebarea mea. ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie de proprietari carla5025 carla5025 Cate voturi are un proprietar care are mai multe apartamente. Va putea sa se opuna infiintarii asociatiei de proprietari daca detine 30% din apartamente si mai ... (vezi toată discuția)