lol .... ce de intrebari :stunned:
Ioan-Mihai a scris:
daca nu solicit efectuarea succesiunii,dar nu renunt la dreptul succesoral si continui sa locuiesc impreuna cu el,mai e necesar ca tatal meu sa dea declaratie ca ma primeste in spatiu,avand in vedere faptul ca si eu am drept la o parte din spatiu?
Da, este nevoie! ... nu aveti cu ce sa dovediti ca sunteti proprietar asupra unei cote-parti din imobil, daca nu faceti succesiunea.
Ioan-Mihai a scris:
pot sa ma trec coproprietar -in baza art 975 cod civil-in actul de spatiu daca continui sa locuiesc impreuna cu el?
Nu, acel articol stabileste care sunt cotele din mostenire ce revin fiecaruia dintre mostenitori in functie de gradul de rudenie si clasele de mostenitori cu care vin in concurs la mostenire.
Ioan-Mihai a scris:
cat dureaza succesiunea?
Daca o faceti la notar, se rezolva mai repede, daca se face printr-o actiune in instanta, dureaza mai mult, aprox.1-2 ani.
Ioan-Mihai a scris:
pot plati avocatul dupa proces,cu procent din incasarea drepturi succesorale?
... daca gasiti un avocat care sa accepte asa ceva.... se poate spune ca sunteti ... norocos!
:)
cine, credeti ca munceste 1-2 ani pe degeaba, aduce bani de acasa sa plateasca taxele la barou si administratia financiara, lunar , timp de 2 ani?????
... dvs. ati face asa ceva?!?!?