Am si eu o problema. Recent am primit o recomandata de la politia locala Bucuresti , care imi cere sa comunic numele soferului care a condus autovehiculul ce a fost depistat parcat ilegal in parcul Herastrau , conform art. 1 dinH.C.G.M.B. nr. 114/2004 . Daca nu sanctiunea contraventionala in cuantum de 3000 lei va fi platita de proprietarul masinii.
Sa o contest nu stiu cum as putea ca sigur masina este si pozata. Intrebarea mea este , dupa ce declar numele soferului , probabil sa va intocmi procesul verbal , iar dupa intocmirea pv este posibil sa platesc jumatate din suma in 48h?
Daca asa s-au petrecut lucrurile, ce rost are sa o contestati???
Va este drag sa va plimbati pe la instante?!?!!?
Daca in procesul-verbal intocmit se va specifica, ca amenda poate fi achitata la jumatate in 24 de ore, atunci se va putea... urmeaza sa vedeti ce scrie in procesul-verbal.
Pai tocmai , nu iau in calcul sa o contest. Insa am nemlamuriri daca legea permite plata la jumatate in termen de 48 h a acestor amenzi venite din partea politiei locale. Adica din ce mi-ati spus , inteleg ca ramane la atitudinea agentului care intocmeste procesul verbal sa lase posibilitetea platii la jumatate?
Achitarea in 48 de ore a jumatate din cuantumul amenzii nu este la latitudinea celui care aplica amenda ( agentului constatator), ci este prevazut de legea dupa care se aplica sanctiunea.
Og nr.2/2001- privind regimul juridic al contraventiilor prevede la art. 16 alin (1) urmatoarele:
(1) Procesul-verbal de constatare a contraventiei va cuprinde in mod obligatoriu:
................................................................................................................................;
..................................................................................................................................;
Posibilitatea achitarii in termen de 48 de ore a jumatate din minimul amenzii prevazute de actul normativ, daca acesta prevede o asemenea posibilitate.
Am inteles. O intrebare mai am , cum as putea verifica daca si in situatia art. 1 din H.C.G.M.B. nr. 114/2004 , este valabila plata injumatatita in 48h. Doar sa astept procesu verbal?