avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Trecere de la invaliditate gradul II, la III sau ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Trecere de la invaliditate gradul II, la III sau definitiva

Buna ziua.

Sunt pensionar militar si in anul 2007 m-am pensionat cu invaliditate gradul II (la 39 ani), avand 17 ani vechime in minister (MAI), 7 luni in civilie si un an si 4 luni stagiul militar (1986-1988). Avand in vedere noua lege care se aplica tuturor, as dori daca puteti sa-mi raspundeti si mie la cateva intrebari:
1. Cata vechime mi-ar mai fi trebuit in acel moment (2007) pentru ca sa beneficiez de pensie anticipata partiala ?
2. Cand pot solicita sa mi se calculeze o pensie definitiva ?
3. Daca in circa 2-3 ani starea de sanatate imi va permite sa solicit o trecere la gradul III de invaliditate, pensia imi va scadea avand in vedere stagiul meu de cotizare ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Iunie 2013
eder, utilizator
Cel mai recent răspuns: eder , utilizator 13:36, 9 Iunie 2013
Chiar nu stie nimeni ?? .... din lege as putea deduce ca la 50 ani ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stagiul militar constituie vechime in munca? eder eder Buna ziua. Sunt pensionat pe caz de boala, am fost militar, am 17 ani vechime ca militar activ si un an ca civil. Doresc sa stiu daca stagiul militar ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate m.a.i. ionica69 ionica69 Buna ziua, Actualmente sunt funcţionar public –poliţist- (am probleme medicale) si vă rog respectuos să-mi răspundeţi, dacă in baza legislaţiei ... (vezi toată discuția)
Pana la ce varsta trebuie sa mai merg la comisia de expertiza? AndinBMA AndinBMA Buna ziua. Am si eu o intrebare pentru dumneavoastra si anume,as dori sa stiu pana la ce varsta sau cati ani va mai trebui sa merg la comisia de expertiza ... (vezi toată discuția)