avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Insolventa firmei, salariul angajatilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Insolventa firmei, salariul angajatilor

DACA firma e in insolventa si contractul nu sa terminat e pe 4 luni in situatia asta eu ce fac ca angajat cum voi proceda cu angajatorul il verific daca mia platit vechimea.
SALARIUL il primesc pe card.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:50, 25 Iunie 2013
1. DOMNULE ADMINISTRATOR

Subsemnatul ________________ domiciliat in __________ , Str. _________________, identificat cu C.I. seria XR nr. __________, eliberat de ___________ la data de ___________, CNP ______________, avand functia de _____________ la SC _____________ SRL ________, in temeiul art. 81 alin.7 din Legea nr. 53 / 2003 privind Codul Muncii, va notific incetarea activitatii din motive personale prin demisie fara preaviz, incepand cu data de _____________.

Va multumesc .

2. DOMNULE ADMINISTRATOR

Subsemnatul ________________ domiciliat in __________ , Str. _________________, identificat cu C.I. seria XR nr. __________, eliberat de ___________ la data de ___________, CNP ______________, avand functia de _____________ la SC _____________ SRL ________, conform art. 146, litera b din Legea nr. 53 / 2003 privind Codul Muncii, va rog respectuos sa imi aprobati compensarea in bani a CO neefectuat pentru perioada lucrata la SC _____________.

Va multumesc .

3. Potrivit art.8 alin.3 lit.a si b din HG nr.500/2011, coroborat cu art.34 alin.5 C.mun., la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.

ANGAJATORUL meu are o adresa de e-mail a firmei trimit prin email. demisia si cererea sa imi plateasca in banii concediul.
EU sunt angajat de pe data de 29.03.2013 e trecut data contractului demisionez cu data de 1.07.2013 sau inainte de 1 iulie si pot beneficia daca demisionez inainte de 1 iulie raspunsul final si ma opresc aici cu intrebarile.
Nu le trimiteti prin mail , ci prin posta cu confirmare de primire, daca nu este posibil depunerea lor la registratura societatii . Pe e-mail este posibil sa spuna ca nu le-a primit.

Daca doriti incetarea c.i.m. prin demisie fara preaviz la data de 01.07.2013, depuneti cerere inainte de data de 01.07.2013. asigurati-va ca dupa trimitere angajatorul a luat la cunostinta de aceasta si ce rezolutie a pus pe cerere.
trec in demisie data de 1.07.2013 salariul de pe luna iunie il primesc pe luna iulie si zilele de concediu de pe luna iunie primesc si pastrez chitanta de la posta ca am trimis cu ar si din iulie nu mai primesc nimic.asa e corect.

[Mesaj editat - Vă rog să nu mai scrieţi exclusiv cu majuscule, nu este regulamentar]
Ultima modificare: Miercuri, 26 Iunie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Ati inteles corect. =D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz (neindeplinirea obligatiilor contractuale) nae2012 nae2012 Buna seara. As vrea sa menisionez fara preaviz invocand neexecutarea obligatiilor contractuale de catre angajator pe motiv ca in contract scrie ca voi ... (vezi toată discuția)
Pasi de urmat in demisionare UNHleaSHD UNHleaSHD Buna ziua! Doresc sa demisionez de la firma actuala fara preaviz si as dori sa-mi cunosc oportunitatile. Mentionez ca nu am idee ce inseamna o demisie ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz utilizator000 utilizator000 Lucrez din martie la o companie cu care am semnat un contract pt perioada 15 martie - 15 iunie cu norma de 4 ore. In data de 16 iunie am semnat o prelungire de ... (vezi toată discuția)