avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nepoata locuieste in jumatatea mea de proprietate fara ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nepoata locuieste in jumatatea mea de proprietate fara acordul meu

lnepoata locuieste in jumatatea mea fara acordul meu ,pe motiv ca sta in partea lui maicasa[cealalta jumatate;de 9 luni de
zile si ma ignora in continuare.Ce pot sa fac?
d-le e si proprietatea mea.
Asa este!

dar, aveti proprietatea la comun, in cote indivize.

Aveti doua posibilitati:
- fie sa actionati in instanta printr-o actiune in evacuare pe care va trebui sa o formulati in mod obligatoriu impreuna cu sora dvs. (ceea ce inteleg ca aceasta nu ar fi de acord! ) ...
- fie sa faceti o actiune de iesire din indiviziune indreptata impotriva sorei dvs.

Apoi dupa iesirea din indiviziune veti sti exact ce parte va apartine si daca nepoata locuieste si pe partea dvs. puteti singura, de data aceasta, sa o evacuati din spatiul ce va apartine.

Alte solutii legale nu aveti!
Proprietatea la comun implica si astfel de "neplaceri" .
Doamna, drepturile dumneavoastra de proprietar sunt exact aceleasi cu drepturile de proprietar ale surorii dumneavoastra.
Deci, cum aveti dumneavoastra aveti dreptul sa mergeti acolo, sa revendicati drepturile dumneavoastra, tot asa si sora dumneavoastra are dreptul sa mearga acolo, sa-si trimita fiica sa stea acolo si sa se comporte ca un adevarat proprietar.
Daca va deranjeaza acest lucru, nu trebuie sa faceti altceva decat sa cereti iesirea din indiviziune.
nu are cum sa se comporte fica-sa ca un adevarat proprieter pe partea mea fara acordul meu,si o sa ma duc sa o dau afara de acolo pur si simplu
Atat timp cat nu ati facut iesirea din indiviziune nu aveti de unde sa stiti care este
"partea mea"


Nu aveti sanse, din punct de vedere legal, sa o dati
afara de acolo pur si simplu
cat timp aveti proprietatea la comun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de mostenire cind unul din mostenitori refuza costintanase_ro costintanase_ro Buna seara: Am citeva intrebari care sper sa pot fi lamurite. Dupa decesul mamei, am mostenit un apartament cu doua camere. Mostenitorii legali sint eu, ... (vezi toată discuția)
Domiciliu in ci & chirias fara aprobare stressy stressy Buna ziua, V-as ruga daca sunteti amabili sa ma ajutati cu un sfat dpdv juridic la cele doua probleme de mai jos: 1. Sotul meu este coproprietar cu sora lui ... (vezi toată discuția)
Prietenul surorii mele poate fi evacuat din casa părinților? Mikkutza Mikkutza Buna seara. Ma confrunt cu o problemă si as dori sa stiu legal ce pot face. Locuiesc temporar in casa părinților (apartamentul meu fiind in ... (vezi toată discuția)