avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune dupa CC vechi dezbatere dupa NCPC?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune dupa CC vechi dezbatere dupa NCPC?

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns!
Daca X a decedat in 10.06.2011 se va merge pe vechiu Cod Civil, iar procedura succesorala se va deschide in iunie 2013, dezbaterea se va face pe vechiul Cod de Procedura sau pe Noul Cod de Procedura Civila?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ghergut , utilizator 12:01, 10 Iunie 2013
Se aplica reglementarile valabile la data decesului, adica vechiul CC.
@ Ana Mocanu
Ca se alica vehiul CC am inteles. Cat despre Codul de Procedura Civila, se aplica tot cel vechi sau cel nou?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un autor a decedat în anul 2001, lăsând doi copii legitimi și un testament în favoarea unuia din ei. succesiunea nu a fost dezbătută, conform cărui cod civil se va calcula rezerva succesorală? favex favex Un autor a decedat in anul 2001, lasand doi copii legitimi si un testament in favoarea unuia din ei. intrebarea este daca se va efectua dezbaterea succesorala ... (vezi toată discuția)
Cum pot proceda pentru a-mi vinde partea din mostenire? Zechino Zechino Bună ziua, Vă prezint următoarea situație. Suntem 3 copii la părinti, ambii parinti au decedat iar partea mea din casa as dori sa o vand. Pentru ca ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune, reclamant decedat ELENA GABRIELA ELENA GABRIELA Bunica a decedat la 31 mai 2013 iar pe 06.06.2013 tot ea deschide actiune in instanta pe uzucapinune. Am o nelamurire mortul mai poate formula actiuni in ... (vezi toată discuția)