Sunt nelamurita privind debransarea Dalkia Iasi. Nu m-am putut lamuri la firma care se va ocupa de montarea centralei.
Eu abia am cumparat apartamentul de la o familie care este bransata la Dalkia. Noi vrem sa ne punem centrala, avem acordul asociatiei si vecinilor. Firma care se va ocupa de montajul centralei nea spus ca este suficient ca vechii proprietari sa depuna o cerere privind rezilierea contractului cu Dalkia. Astfel, noi putem monta centrala fara a trece prin toate procedurile Dalkia de debransare (dosar si aletele). Este adevarat?Atata timp cat eu ca nou proprietar nu am contract de furnizare servicii cu Dalkia este suficienta o cerere de reziliere a contractului de servicii facuta de vechii proprietari? Va intreb pt ca nu vreau sa ma trezesc in ilegalitate.
Faceti cum v-a indicat firma care se ocupa cu montarea centralei, nu aveti cum sa fiti in ilegalitate dupa ce asigurati o alta sursa de incalzire in apartamentul cumparat. Nu ar fi in ordine daca ar lipsi total incalzirea , vecinii dvs. ar putea avea atunci unele necazuri , ar apare mucegai pe la colturile zidurilor, ceea ce nu este cazul, (daca) centrala asigura o temperatura interioara in apartament.
Nu aveti dumneavoastra contract,nu stiti care este adevarul.
Va recomand sa discutati cu presedintele asociatiei,sa mergeti la firma care deserveste
blocul cu agent termic..Altfel riscati sa va treziti cu factura la incalzire.
Asa cred si eu. Proprietarii de apartamente nu au contracte directe cu furnizorul de caldura. Contractul este incheiat intre asociatie si furnizor.
Dar poate ma insel eu care sunt debransat de mult.