avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Medicul de familie mi-a cerut 20 lei/bilet de trimitere
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Medicul de familie mi-a cerut 20 lei/bilet de trimitere

E normal ca medicul de familie sa-mi ceara 20 de lei pe un bilet de trimitere?! Si asa ma duc foarte, foarte rar.

Stau si ma intreb daca nu cumva profita de lunga perioada de timp in care nu ma duc sa-i fac vizite - nu cumva imi foloseste datele in scop personal - atata timp cat are tupeul sa imi ceara acesti bani pe un simplu bilet de trimitere, ma intreb ce face cand eu nu sunt acolo. :( Se poate face o verificare sa vad daca totul este in regula?

Asta mi s-a intamplat anul trecut, De atunci, nici nu am mai fost acolo. Acum ar trebui sa ma duc din nou, dar mi se intoarce stomacul pe dos din cauza atitudinii dumneai. Cum imi pot schimba medicul de familie? Ma duc pur si simplu la altul?
Ultima modificare: Luni, 10 Iunie 2013
jansen, utilizator
Pentru orice suma platita trebuie sa primiti chitanta/ bon fiscal. Exista un ordin al MS in care se nominalizeaza prestatiile pentru care se percep sume de bani. Pe chitanta trebuie sa scrie activitatea prestata, respectiv bilet de trimitere la specialist, etc.
Puteti merge la orice alt medic de familie si sa va inscrieti la acesta, mentionanad medicul unde sunteti in prezent. Transferul se face de catre noul medic, prin Casa de asigurari de sanatate.
Faptul ca pentru cei 20 de lei nu ati primit chitanta, nu este in regula.
Daca doriti sa schimbati medicul de familie trebuie sa urmati urmatorii pasi:
- identificati medicul pe lista caruia doriti sa va inscrieti si adresati o cerere.
- noul medic de familie il anunta pe cel vechi, cat si casa de asigurari sanatate cu care are relatii contractuale, in termen de cel mult 15 zile de la inregistrarea cererii.
- la noul medic de familie, dvs. trebuie sa prezentati doar documentele care va atesta calitatea de asigurat, intrucat fisa medicala va fi trimisa de medicul de la care ati plecat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog o lamurire MARCEL MOLNAR MARCEL MOLNAR buna ziua este o abatere faptul ca am concediu medical direct din policlinica de la medicul specialist si nu am fost la medicul de familie sa imi dea bilet de ... (vezi toată discuția)
Schimbare medic familie bebelus 5 luni puni puni buna ziua. revin la problema mea de acum cateva luni in care spuneam ca as dori sa schimb medicul de familie din cauza unor diagnostice gresite. au trecut cele ... (vezi toată discuția)
Taxare adeverinte de la medicul de familie PERESCU ANDREEA PERESCU ANDREEA Buna ziua, Stiti cumva care este reglementarea legala privind taxarea adeverintelor eliberate de medicul de familie? Pana acum am avut nevoie de 3 ... (vezi toată discuția)