avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de proprietate

Buna ziua,
Am si eu nevoie de niste sfaturi in legatura cu o casa si terenul aferent. Am facut succesiunea casei, eu si fratele meu, dar dupa eliberarea certificatlui de mostenitor notarul ne-a spus ca trebuie sa mergem la prefectura pt eliberarea titlului de proprietate asupra terenului pt ca nu exista, din spusele notarului terenul pe care se afla casa este in proprietatea statului pt ca "asa erau legile atunci", asa ni s-a spus.... si ca acel titlu de proprietate dureaza sa ni-l elibereze, cam 1 an... este adevarat? mi se pare f mult... Ce avem de facut mai exact?cca de la notar nu prea am inteles mare lucru... acel titlu este posibil sa existe pe undeva si sa nu-l fi gasit noi? sau terenul chiar o fi in proprietatea statului?
Cel mai recent răspuns: lauramihaela63 , utilizator 22:59, 10 Iunie 2013
Buna ziua,
Daca titlul nu exista va trebui sa va adresati Primariei pe raza careia se afla terenul sa solicitati eliberarea titlului.
Primaria trimite actele la prefectura si prefectura va elibereaza titlul.
Termenul de 1 an este optimist. Nu va speriati asta e situatia.
Ce acte sunt necesare pentru acest demers ar fi bine sa le aflati de la primarie.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Si in acest caz, pana ni se elibereaza titlul de proprietate, noi putem vinde casa? Multumesc pt raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate distrus gigelas gigelas Buna seara, Din neglijenta,o persoana a distrus un titlu de proprietate (original),bagandu-l la foc,odata cu alte documente vechi. Acum,are nevoie de acel TP ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate leusan leusan tatal meu impreuna cu fratii sai prin Leg 18/.91i s-au recostituit dr de proprietate in caliate de mostenitori ai tatalui lor decedat.S-a eliberat un titlu ... (vezi toată discuția)
Termen succesiune Viorel52 Viorel52 Buna seara.Problema este in felul urmator: tatal meu a decedat in 1968,mama in 1983.Mostenitori fiind eu si sora mea.Dupa moartea mamei,in 1984 am facut ... (vezi toată discuția)