avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie versus contract de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie versus contract de vanzare cumparare

parintii mei doresc sa imi lase un apartament . mentionez faptul ca mai am un frate. care din cele doua contracte ar fi mai bine sa aleg donatia sau contractul de vanzare-cumparare. astept mai multe opinii in legatura cu cele doua contracte
riscul de care vorbiti difera...de la caz la caz. tocmai de aceea se analizeaza fiecare contract in parte, pentru ca are particularitatile lui, nu?
la fel si cu donatia: revocarea donatiei poate interveni in anumite conditii, raportul si reductiunea se pot cere in anumite conditii...cata vreme se face o analiza temeinica a contractului in cauza si se urmareste ca instituirea ipotecii sa se faca inainte de producerea anumitor evenimente, riscul de care vorbiti poate fi inexistent pentru banca!
drepturile dobandite de terti asupra unui imobil dobandit prin donatie raman neatinse sau nu, in functie de particularitatile contractului.
insa aveti dreptate...am deviat de la topicul discutiei
multumesc pentru urari :) - si eu imi doresc putere sa duc ipoteca la bun sfarsit :)
si totusi....nu ar fi fost mai frumos ca cele trei parti(parintii si cei doi frati) sa se aseze la o discutie"inteleapta" si sa gaseasca de comun acord o situatie avantajoasa ptr totzi?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare-cumparare cu unul dintre copii mari2015 mari2015 Am nelamurirea ca , am incheiat cu parintii un contract de vanzare-cumparare si acum citind mai atent, am vazut ca este stipulat pe langa multe altele sii art ... (vezi toată discuția)
In ce masura poate fi atacat actul de donatie ccrys ccrys Buna ziua, Parintii mei vor sa imi faca mie si sotiei act de donatie pt apartament. Eu am frate care nu este interesat de acest apartament si va da o ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere ??? ContSters257326 ContSters257326 Buna ziua, doresc sa inchei un contract de intretinere pentru instrainarea unui imobil, contractul se va incheia intre mine si parinti. parintii vor sa ... (vezi toată discuția)