parintii mei doresc sa imi lase un apartament . mentionez faptul ca mai am un frate. care din cele doua contracte ar fi mai bine sa aleg donatia sau contractul de vanzare-cumparare. astept mai multe opinii in legatura cu cele doua contracte
riscul de care vorbiti difera...de la caz la caz. tocmai de aceea se analizeaza fiecare contract in parte, pentru ca are particularitatile lui, nu?
la fel si cu donatia: revocarea donatiei poate interveni in anumite conditii, raportul si reductiunea se pot cere in anumite conditii...cata vreme se face o analiza temeinica a contractului in cauza si se urmareste ca instituirea ipotecii sa se faca inainte de producerea anumitor evenimente, riscul de care vorbiti poate fi inexistent pentru banca!
drepturile dobandite de terti asupra unui imobil dobandit prin donatie raman neatinse sau nu, in functie de particularitatile contractului.
insa aveti dreptate...am deviat de la topicul discutiei
multumesc pentru urari :) - si eu imi doresc putere sa duc ipoteca la bun sfarsit :)
si totusi....nu ar fi fost mai frumos ca cele trei parti(parintii si cei doi frati) sa se aseze la o discutie"inteleapta" si sa gaseasca de comun acord o situatie avantajoasa ptr totzi?