avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Responsabil personal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Responsabil personal

Buna ziua,
Sunt angajata unei societati care are 28 de salariati. Eu ma ocup de tot ce tine de personal, as vrea sa fac un curs pentru a cunoaste mai bine legislatia ce tine de acest departament insa patronul vrea sa platesc eu cursul. nu exista nici o "portita" pentru a mine, sa imi fac seful sa imi plateasca cursul? vreo reglementare in vreo lege ceva....?
Va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:13, 10 Iunie 2013
Codul Muncii prevede :
Art. 194
(1) Angajatorii au obligaţia de a asigura participarea la programe de formare profesională pentru toţi salariaţii, după cum urmează:
a) cel puţin o dată la 2 ani, dacă au cel puţin 21 de salariaţi;

.......
(2) Cheltuielile cu participarea la programele de formare profesională, asigurată în condiţiile alin. (1), se suportă de către angajatori.
va multumesc pentru raspuns, firma este infiintata de doar un an...o sa astept sa mai treaca unul
Probabil ca nu are insa fonduri suficiente pentru a va asigura efectuarea cursului pe banii societatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formarea profesionala poate fi impusa de angajator anca2sm anca2sm Va rog sa ma ajutati cu un raspuns si sa-mi indicati si legea respectiva. In cadrul unei societati nu exista angajati denumiti responsabili cu PSI si SSM, ... (vezi toată discuția)
Concediu platit pentru formare profesionala nico75 nico75 Buna ziua, Sunt stagiar la CECCAR iar in noiembrie sustin examenul de aptitudini pentru obtinerea calitatii de expert contabil. Pot beneficia de cele 10 zile ... (vezi toată discuția)
Concediere pe baza ca refuz sa fac un curs BogdanCT87 BogdanCT87 Buna Ziua , dupa cum scrie si in titlu firma mea doreste sa ma concedieze pe baza ca refuz sa fac un curs ( BOSIET ) . Refuz sa plec pe platforma ... (vezi toată discuția)