avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere pe baza ca refuz sa fac un curs
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere pe baza ca refuz sa fac un curs

Buna Ziua , dupa cum scrie si in titlu firma mea doreste sa ma concedieze pe baza ca refuz sa fac un curs ( BOSIET ) .
Refuz sa plec pe platforma petroliera cu salariu mediocru si sa ma leg de firma pe urmatori 3 5 ani ...iar daca am ocazia sa gasesc un loc de munca mai bun sa platesc cursul din buzunarul meu.
Normal din ce stiu nu au voie sa ma concedieze fara un motiv real...iar acesta nu este unul...(si nu exista nici un motiv) , dar acum au invocat ca ma vor concedia pe ideeia ca acest curs este ca si cand as refuza sa fac protectia munci iar asta inseamna ca nu imi respect contractul de munca . as dori cateva opinii .
Multumesc .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:01, 2 Octombrie 2014
Cursul de formare profesionala nu se poate echivala cu efectuarea instructajului privind securitatea si sanatatea in munca.

Potrivit art. 194 din CM, angajatorii au obligaţia de a asigura participarea la programe de formare profesională pentru toţi salariaţii, după cum urmează: cel puţin o dată la 2 ani, dacă au cel puţin 21 de salariaţi; cel puţin o dată la 3 ani, dacă au sub 21 de salariaţi.

De asemenea , Codul Muncii mai prevede că „cheltuielile cu participarea la programele de formare profesională sunt suportate de către angajatori”. Iar în cazul în care angajatorul nu şi-a respectat obligaţia de a asigura pe cheltuiala sa participarea unui salariat la formare profesională, salariatul are dreptul la un concediu pentru formare profesională, plătit de angajator, de până la 10 zile lucrătoare sau de până la 80 de ore.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pregatire profesionala rusiconstanti rusiconstanti Buna ziua doresc sa incetez activitatea profesionala cu acordul ambelor parti , dar am un act aditonal care ma obliga sa nu plec din firma timp de doi ani ... (vezi toată discuția)
Responsabil personal Anamaria1313 Anamaria1313 Buna ziua, Sunt angajata unei societati care are 28 de salariati. Eu ma ocup de tot ce tine de personal, as vrea sa fac un curs pentru a cunoaste mai bine ... (vezi toată discuția)
In urma schimbarii organigramei unei institutii au fost schimbate ... rromeo rromeo In urma schimbarii organigramei unei institutii au fost schimbate si posturile pentru care angajatul are nevoie de un curs. Plata acestui curs se face de ... (vezi toată discuția)