avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme montare centrala proprie apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme montare centrala proprie apartament

Buna ziua,

Problema mea pe scurt: Bucuresti, bloc de 4 etaje - 20 de apartamente. Exista deja coloana separata de gaze pentru centralele de apartament trasa pana la etajul 2, eu locuind la etajul 1. Pana in prezent avem doua apartamente cu centrale proprii, instalate absolut legal, cu toate aprobarile de la asociatie. Presedintele asociatiei refuza sa-mi aprobe cererea de debransare de la RADET si de montare a centralei, fara absolut nicio explicatie. Mentionez ca nu am / nu am avut niciodata restante la intretinere si in momentul montarii coloanei de gaze eu mi-am dat acordul pentru ea. Am 50 de ani, nu ascult manele, nu fumez, n-am copii turbulenti, sunt om la locul lui. De asemenea primul proprietar al coloanei (caruia eu i-am dat la vremea respectiva acordul de debransare) refuza si el sa-mi dea acordul sa ma cuplez la coloana, inventand tot felul de scuze puerile.

Orice sfat este binevenit.

Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 10 Iunie 2013
popady, utilizator
Cel mai recent răspuns: popady , utilizator 22:12, 10 Iunie 2013
Studiati procedura legala necesara pentru debransare
L nr 325/14.06.2006 ART. 30
(1) Debransarea totală a instalaţiilor interioare de
încălzire şi/sau pentru apa calda menajera ale unui utilizator
tip condominiu se va face în următoarele condiţii cumulative:
a) acordul scris al asociaţiei de proprietari, exprimat prin
hotărârea adunării generale;
b) anunţarea operatorului care are şi calitatea de furnizor
şi a autorităţii administraţiei publice locale cu 30 de zile
înainte de debransare.
(2) Deconectarea unui consumator de energie termica dintr-un
condominiu se face cu respectarea următoarelor condiţii
cumulative:
a) acordul vecinilor de apartament, atât pe orizontala, cat
şi pe verticala;
b) acordul scris al asociaţiei de proprietari, exprimat prin
hotărârea adunării generale, asupra intentiei de realizare a unui
sistem individual de încălzire;

c) anunţarea, în scris, a operatorului care are şi calitatea
de furnizor, cu cel puţin 30 de zile înainte.
(3) Debransarea unui utilizator de energie termica, altul
decât cel de tip condominiu, se realizează cu anunţarea
operatorului care are şi calitatea de furnizor, cu cel puţin 30
de zile înainte.
(4) Deconectarile/debransarile prevăzute la alin. (1)-(3) nu
se pot realiza în timpul sezonului de încălzire.
(5) Deconectarile/debransarile prevăzute la alin. (1)-(3) se
efectuează numai de către operatorul care are şi calitatea de
furnizor, în termen de maximum 45 de zile de la data solicitării,
după verificarea documentelor care dovedesc îndeplinirea
condiţiilor cumulative impuse.
(6) Cheltuielile de deconectare/debransare se suporta de
către solicitant
Va multumesc pentru raspuns. Cunosteam procedura legala de debransare, problema mea este cu obtinerea aprobarilor. Acum o saptamana atat asociatia cat si vecinul (cu coloana) si-au dat acordul pentru montarea unei centrale (la alt vecin) si dupa nici o saptamana, eu sunt refuzat. Eu as numi acest lucru discriminare.
popady, utilizator
Dar ce motiveaza, ce va spune presedintele atunci cand refuza? Ati avut sau aveti divergente cu conducerea asociatiei pana acum? Cei din conducerea asociatiei sunt vecinii dumneavoastra, sunt cei pe care i-ati ales dumneavoastra, nu?
Faceti solicitarea in scris si cereti raspuns tot scris.
Buna seara tuturor. Cred ca trebuie sa vin cu mai multe detalii:

Niciodata nu a fost convocata o Adunare generala. Primul care s-a debransat si a "ridicat" coloana din banii lui pur si simplu a umblat cu un tabel prin bloc si a strans un numar de ??? semnaturi favorabile. Eu i-am dat la momentul respectiv aprobarea, fara ea CRED ca nu avea cum sa se debranseze (in anul 2006), el fiind vecinul meu direct.

Pentru cea de-a doua centrala (proaspat montata) NU s-a mai intrunit nicio Adunare generala, aprobarea fiind data numai de presedintele asociatiei si contrasemnata de administrator. Lucrarea a fost deja executata.

Nu exista nicio explicatie din partea presedintelui, pur si simplu "tie nu vreau sa iti dau aprobare". Atat. Precum spuneam in primul post, nu am niciun fel de restante la intretinere, nu ascult muzica, respect orele de somn, nu am caine, nu am pisica, copilul este mare si sta la casa lui cu viitoarea sotie...

Zilele acesta voi incerca sa iau si eu semnaturile de la macar 50%+1 dintre vecini, voi anexa cererea si o voi expedia recomandat catre asociatie.

In functie de rezultate (eu sunt convins ca nu voi primi niciun raspuns in 30 de zile), voi posta in continuare.

Va multumesc tuturor pentru sfaturi!
popady, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme la instalarea unei centrale termice de apartament dahole dahole Buna seara, va rog sa imi spuneti daca la instalarea unei centrale termice de apartament este nevoie de acordul vecinilor directi. am depus o cerere de ... (vezi toată discuția)
Probleme cu acordul asociatiei pentru montarea unei centrale alicep alicep Buna dimineata. Ce pot face daca asociatia de LOCATARI(da,mai exista!),de fapt administratorul care face legea la noi in bloc,refuza sa-mi semneze adeverinta ... (vezi toată discuția)
Problema vecini - debransare retea termoficare popmircea81 popmircea81 Buna Am cumparat anul trecut in septembrie un apartament (in Timisoara) la etajul 3/3 intr-un imobil cu 12 apt. nebransat la reteaua de gaze naturale. ... (vezi toată discuția)