avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sechestru asiguratoriu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sechestru asiguratoriu

Am doua procese, pentru fiecare am sechestru asiguratoriu pe diverse bunuri. Unul dintre ele l-am pierdut si am de plata o anumita suma, celalalt proces este in desfasurare. Daca platesc suma datorata pentru procesul pierdut ce se poate intampla. Imi va fi ridicat sechestru de pe o parte din bunuri (corespunzatoare primului proces) sau se va extinde sechestrul din celalalt proces si pe bunurile unde ar trebui sa se ridice sechestrul?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 18:34, 10 Iunie 2013
Buna ziua,
Se ridica sechestrul de pe bunurile supuse sechestrului in acest prim dosar.
daca sechestrul din al doilea dosar nu este indestulator in raport cu suma, atunci se poate dispune punerea sub sechestru a bunurilor ce tocmai le-ati salvat.
Este o actiune separata in cel de al doilea dosar.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Exista o definitie pentru "indestulator"? In primul dosar valoarea evaluata a bunurilor sub sechestru este de aproximativ trei ori mai mare decat creanta datorata. Valoarea evaluata este valoarea determinata de catre executorul judecatoresc.
mike_ a scris:
Exista o definitie pentru "indestulator"?

Indestulator /indestulat se refera la ce ia creditorul de la dvoastra, nu la cat sunt evaluate bunurile de catre evaluator sau executor.

Este foarte relativa treaba asta cu "de trei ori mai mare decat creanta". Au fost situatii cand bunul a fost evaluat la valori foarte mari dar nu l-a cumparat nimeni si in final a fost executat pentru 2 lei. Bunul se evalueaza doar ca sa se respecte procedura si sa existe un pret de referinta sa ii zicem, de unde sa plece licitatia si calculele. Deci nu va puneti prea mari sperante in evaluarea respectiva deoarece pretul va fi facut de piata, adica de cerere!
Regret ca v-am dat acest raspuns neplacut, dar este bine sa stiti ce va asteapta in cel mai rau caz, nu in cel mai fericit !

Revin cu o precizare:
Mai putin daca va executa fiscul, atunci pretul nu va scadea sub 50% din pretul evaluat.
Daca nu se vinde in 3 licitatii se va face o noua evaluare si tot asa ... iar licitatii, iar evaluare.
Dar, daca creditorul nu este statul, pretul poate sa scada oricat.
Ultima modificare: Luni, 10 Iunie 2013
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licitatii de vanzare la executea silita hng hng Intr-un dosar de executare silita, as dori sa stiu cate publicatii de vanzare pot avea loc? Sunt limitate numarul de licitatii? Daca nu se prezinta nimeni la ... (vezi toată discuția)
Expertiza apartament in absenta proprietarului zsigmond zsigmond buna ziua.as dori sa stiu daca nu este nimeni in ziua cand vine expertul sa faca expertiza la apartament ce se intamp[la?pune sigiliu pe apartament sau va veni ... (vezi toată discuția)
Licitatie executare silita mike_ mike_ Pentru o datorie pe care o am, am mai mult bunuri sub sechestru care mi-au fost scoase la licitatie. Suma evaluata a activelor scoase la licitatie este cam de ... (vezi toată discuția)