avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Contract comodat PFA: obligatiile partilor
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Contract comodat PFA: obligatiile partilor

sunt proprietarul unui apartament am semnat un contract de comodat cu cel ce sta la mine.
In apartamentul mobilat deja ,a trebuit reparat frigiderul si schimbata bateria de la chiuveta....pt aceste reparatii mi s a cerut banii mie...este normala aceasta situatie cind in contractul de comodat scrie ca PFA isi asuma 100% aceste reparatii
Deci eu proprietarul trebuie sa platesc aceste reparatii sau cel ce are PFA....Contez pe raspunsul dvoastra pe care il voi arata 'chiriasului'
Multumesc.

Cel mai recent răspuns: TomSlayer , utilizator 22:11, 11 Iunie 2013
Pana va raspunde altcineva...

Teoretic, comodatarul este cel care trebuie sa plateasca, totul depinde pana la urma de clauzele inscrise in contract. Comodatarul este responsabil /.raspunzator de obiectul luat in folosinta, aici apartamentul si tot ce este cuprins in el.
Dvs. spuneti:
"... in contractul de comodat scrie ca PFA isi asuma 100% aceste reparatii..."
In cazul acesta, nici nu mai aveti de discuta, trebuie sa plateasca el.

Uitati aici si un model bun de contract de comodat - cam tarziu, dar punctl IV.d. se refera exact la problema dvs. Probabil ceva asemeneator este si in contractul dvs.:
magazin.avocatnet.ro/doc/det...
Sunt deacord cu raspunsul publicat mai sus de liail

Totul depinde de clauzele contractului de comodat. Daca in contract este specificat fapul ca comodatarul (scuzati cacofonia) suporta 100% din cheltuieli atunci este clara treaba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat apartament carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua! Se poate face un contract de comodat intre doua persoane fizice ? Vreau sa fac un astfel de contract in ceea ce priveste un apartament. ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract inchiriere Darie1 Darie1 Buna ziua! Detin un apartament, inchiriat de 3 ani si 6 luni unei persoane. Avem un contract inregistrat la administratia finaciara, problema mea este ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat asociație proprietari Mircea0405 Mircea0405 Buna seara. Este in regula ca pentru un contract de comodat pentru sediu social asociație de proprietari sa existe daune cominatorii de 100 lei pentru fiecare ... (vezi toată discuția)