avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata salariilor compensatorii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata salariilor compensatorii

Buna ziua! Am o intrebare legata de plata salariilor compensatorii in caz de falimentul companiei. Situatia este urmatoarea: compania la care lucram a dat faliment, iar in decizia de incetare a activitatii este stipulat ca am dreptul la trei salarii compensatorii, conform contractului colectiv de munca. Contabila firmei a intocmit dosarul, care se afla acum la fondul de garantare. Din ce am putut afla, plata salariilor intarzie pentru ca "nu sunt bani". Angajatul trebuie sa faca ceva in aceasta situatie, pentru a primi acele salarii, sau ele sunt garantate si se primesc oricum? De asemenea, cat dureaza de obicei acest proces? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:37, 11 Iunie 2013
Salarii compensatorii se primesc numai daca sunt prevazute in c.i.m., in c.c.m. aplicabil angajatoruluis au in reg.intern al acestuia

Daca la nivel de angajator exista o astfel de prevedere, impotriva refuzului acestuia de a va acorda aceste salarii puteti sesiza ITM-ul si/sau promova o actiune in instanta la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul sau locul de munca. Actiunea fiind scutita de taxe judiciare.
salariatul ar trebui sa fie automaty inscris la masa credala. paoteprimi banii in 5 zile sau poate primi in 3 ani depinde de resurse financiare si lichidator. foarte bine poate sa nu-i primeasca niciodata.
Ultima modificare: Marți, 11 Iunie 2013
MDP LAWYERS, Avocat
Intrebati la AJOFM, daca dosarul dvs a fost aprobat, fiind vorba despre fondul de garantare a creantelor salariale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu compensatoriu, firma in faliment danutza2122 danutza2122 Pot cere salariu compensatoriu daca firma a intrat in faliment? Exista o lege conform careia pot cere salariu compensatoriu?Mentionez ca vin din crestere copil ... (vezi toată discuția)
Salariu incadrare, salariu brut/net Elena3110 Elena3110 Buna ziua, am si eu o nelamurire. Tocmai am primit decizia de încetare a contractului de munca( desfiintare post), iar in Adeverința de vechime apare ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa maternitate ana20 ana20 Buna seara, va rog sa ma ajutati si pe mine: in 20 iunie 2014 trebuia sa ma intorc la munca dupa concediu ingrijire copil(2 ani) dar stiam ca postul meu s-a ... (vezi toată discuția)