avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Banca poate vinde imobile cu proces de prestatie ...
Discuție deschisă în Executare silită

Banca poate vinde imobile cu proces de prestatie tabulara pe rol?

Pe baza unui precontract, platesc integral construtia unei case, intru in posesia ei. Firma de constructii refuza insa incheierea actului autentic, ba mai mult, dupa 5 luni, ia un credit cu valoare dubla decat pretul platit de mine, ipoteca de rang I fiind chiar casa in care locuiam. Nu restituie creditul, eu deschid proces de prestatie tabulara si de ridicare a ipotecii. Oncepe urmarirea penala a administratorului. Poate banca scoate la vanzare casa in care locuiesc de 1 an cat timp am pe rol aceste procese??? In CF apare firma de constructii ca propriatar, ipoteca bancii, promisiunea catre mine de vanzare-cumparare si procesul de prestatie tabulara.
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 07:27, 18 Martie 2009
Multumesc din nou pentru sfaturi. Din pacate, eu nu cunosc intreaga desfasurare a unei proceduri de vanzare a unui imobil de catre banca. Cum aflu de momentul inceperii acesteia? Cum pot depune o contestatie la executare, daca banca anunta numai firma care a contactat creditul, nu si pe mine? Chiar daca DNA-ul isi face datoria, problema va ramane tot intre mine si banca. Acest caz, impreuna cu a altor pagubiti de catre aceeasi firma, a fost dezbatut de televiziunile locale si va fi prezentat de "Ochiul Magic" la TVR 1. Cu multumiri, Lucian
Începerea executării silite imobiliare asupra bunului imobil se aduce la cunostinta publicului prin notarea somatiei in cartea funciara. Astfel, mergeti la cf si verificati cartea funciara a imobilului sau obtineti un extras cf de informare. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzatorii nu intabuleaza constructia finalizata. ce e de facut? tibica tibica In 2008 am facut un antecontract de vanzare-cumparare pentru un apartament aflat in constructie cu data incheierii contractului la momentul finalizarii ... (vezi toată discuția)
Proprietar tabular, dar cu ipoteca unei firme in insolventa! Stei Lucian Stei Lucian Buna ziua! Sunt proprietar tabular al unui imobil ce are o ipoteca (cu care nu am absolut nici o legatura!) notata de o banca ce a acordat un credit unei firme ... (vezi toată discuția)
Promisiune de vanzare-cumparare ancutzahofer ancutzahofer Buna ziua, Un prieten de al meu trece printr-o situatie dificila. La inceputul anului a incheiat o promisiune de vanzare-cumparare ptr. un apartament de 2 ... (vezi toată discuția)