avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... URGENT - pot sa mai fac sanctiune impotriva rudelor ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

URGENT - pot sa mai fac sanctiune impotriva rudelor din alt oras? Politia imi spune ca nu desi azi e ultima zi in care expira termenul Petitiei mele

Buna ziua,

Am fost agresata fizic de tatal si familia de partea lui (unchiul si matusa). S-a intamplat in Iasi, noi locuim in Iasi - rudele erau in vizita de la Buzau (unchiul si matusa)


Dl. Sectorist care se ocupa de cazul meu mi-a spus astazi ca nu mai poate face sanctiune catre rudele de la Buzau - decat daca mergeam pe Penal, este adevarat??
Eu am mers la Politie maine sa le spun ca merg pe simpla sanctiune, cu toti, tot la recomandarea lui, (spunandu-mi ca aceleasi rezultate sunt si pe penal si pe sanctiune si dureaza mai putin)

Cum - in acest fel rudele de la Buzau scapa pur si simplu?
Eu am depus plingerea la fix 60 de zile de cand s-a intamplat - a fost de fapt o Petitie, pe 29.05.13.

Aceasta avea valabilitate 1 luna - si sectoristul mi-a acceptat prelungirea, sa mai pot discuta cu ei (avem o problema cu un credit comun pe casa).


Ma minte pentru ca va avea de facut un dosar in prea scurt timp?

Azi expira de fapt prelungirea.

V-as ramane recunoascatoare daca m-ati putea ajuta cu un raspuns - nu am decat cateva ore la dispozitie,

Multumesc!
Termenul folosit de dvs sanctiune este incorect din punct de vedere juridic,puteati face cf art 184 c p plangere prealabila in termen de 2 luni din ziua in care cunosteati faptuitorul pt savarsirea infractiunii de amenintare,insulta,lovire sau alte violente.Poate sectoristul se referea la sanctionare contraventionala .,puteti sustine ca petitia depusa in termen solicita tragerea la raspundere penala a rudelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere pentru agresiune. crush crush o prietena de-a a fost agresata de un vecin, atat verbal cat si fizic(o palma). a scos un certificat medico-legal, a facut plangere la politie, urmand sa se ... (vezi toată discuția)
Lovire si vatamare cnc 72 cnc 72 mama mea a fost batuta de un cioban fiinca la gasit cu oile pe terenul nostru cultivat cu lucerna la ora actuala este internata in spital datorita ranilor ... (vezi toată discuția)
Loviri si alte violente- plangere leus leus In cazul in care o persoana a fost agresata in spatiul public, in fata portii, are certificat medico-legal (examinat a doua zi)din care reiese ca prezinte ... (vezi toată discuția)