buna ziua
rog ajutor pentru intocmire interogatoriu pers juridica
caz:
am fost actionata in instanta pentru facturi neachitate ,emise pe numele meu de o societate furnizoare de energie termica urmare a unui contract intre sc furnizoare si Asociatia locatari -inexistenta!
Drept urmare am deschis actiune in anulare absoluta contract ,fiind incheiat cu o persoana juridica fara calitate legala de a contracta,respectiv constatarea nulitatii pers juridice asoc.locatari.Am depus adrese care atesta acest fapt-emise de judec si finante.
Specific -contractul a fost semnat in 2005 de un vecin care avea un exemplar al stampilei vechii asociatii care s-a desfiintat in 2001! Nu are trecut CIF,iar sediul este adresa acelui vecin.
Toate aceste fapte le-am constatat cand am dorit renuntarea la aceste servicii in 2008.
M-i sa transmis de sc furnizoare ca nu se face debransare in iarna,drept urmare am completat cerere de subventie-si am semnat
mai exista o semnatura de a mea pe o conventie anexa privind sistemul de tarifare-anexa la contract-dar care nu este acelasi lucru cu conventia de facturare individuala.
Am facut adresa catre sc furniz de sistare a furnizarii-si ma trimit la asociatie ptr aprobari-desi le-am comunicat si demonstrat ca Asoc nu exista infiintata!
Cum sa intocmesc interogatoriul ?
-sc furnizoare avea obligatia de a verifica identitatea asociatiei?
-putea fi incheiat un contract numai su o amprenta-stampila?
-ce efect juridic au facturile emise daca temeiul legal-contractul-este lovit de nulitate absoluta?
-desi au cunostint de sit juridica a Asociatiei,soc a continuat furnizarea si facturarea ,impunindu-mi astfel serviciile lor?
Va multumesc
deja sunt in instanta.Am refuzat sa platesc ,si am deschis actiune si am cerut constatarea nulitatii absolute a contractului si a pers juridice Asociatia de locatari.Consilierul juridic al soc.furnizoare a spus ca nu avea de unde sti de starea de fapt a asociatiei cind a fost intocmit contractul.De aceea sunt nelamurita:
-sc furnizoare avea obligatia de a verifica identitatea asociatiei?
-putea fi incheiat un contract numai su o amprenta-stampila?
-ce efect juridic au facturile emise daca temeiul legal-contractul-este lovit de nulitate absoluta?
-desi au cunostint de sit juridica a Asociatiei,soc a continuat furnizarea si facturarea ,impunindu-mi astfel serviciile lor?
Va multumesc
multumesc, insa as fi dorit un raspuns clar din punct de vedere juridic la intrebarile mele,conf art.legale contractuale.Repet,contractul nu are datele de identificare a vechii asociatii,resp.sediu,cod inregistrare si astfel sa se presupuna ca sc furnizoare au stiut sau nu de starea de fapt a asociatiei.Este intocmit repet:fara nr de inregistrare,cu sediul diferit-respectiv adresa vecinului care a pus stampila vechii asociatii-un exemplar ramas ,fara nici o calitate de reprezentare