avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Redactare interogatoriu persoana juridica
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Redactare interogatoriu persoana juridica

buna ziua
rog ajutor pentru intocmire interogatoriu pers juridica
caz:
am fost actionata in instanta pentru facturi neachitate ,emise pe numele meu de o societate furnizoare de energie termica urmare a unui contract intre sc furnizoare si Asociatia locatari -inexistenta!
Drept urmare am deschis actiune in anulare absoluta contract ,fiind incheiat cu o persoana juridica fara calitate legala de a contracta,respectiv constatarea nulitatii pers juridice asoc.locatari.Am depus adrese care atesta acest fapt-emise de judec si finante.
Specific -contractul a fost semnat in 2005 de un vecin care avea un exemplar al stampilei vechii asociatii care s-a desfiintat in 2001! Nu are trecut CIF,iar sediul este adresa acelui vecin.
Toate aceste fapte le-am constatat cand am dorit renuntarea la aceste servicii in 2008.
M-i sa transmis de sc furnizoare ca nu se face debransare in iarna,drept urmare am completat cerere de subventie-si am semnat
mai exista o semnatura de a mea pe o conventie anexa privind sistemul de tarifare-anexa la contract-dar care nu este acelasi lucru cu conventia de facturare individuala.
Am facut adresa catre sc furniz de sistare a furnizarii-si ma trimit la asociatie ptr aprobari-desi le-am comunicat si demonstrat ca Asoc nu exista infiintata!
Cum sa intocmesc interogatoriul ?
-sc furnizoare avea obligatia de a verifica identitatea asociatiei?
-putea fi incheiat un contract numai su o amprenta-stampila?
-ce efect juridic au facturile emise daca temeiul legal-contractul-este lovit de nulitate absoluta?
-desi au cunostint de sit juridica a Asociatiei,soc a continuat furnizarea si facturarea ,impunindu-mi astfel serviciile lor?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: arlette , utilizator 08:26, 13 Iunie 2013
~ Conținut șters la cerere ~
deja sunt in instanta.Am refuzat sa platesc ,si am deschis actiune si am cerut constatarea nulitatii absolute a contractului si a pers juridice Asociatia de locatari.Consilierul juridic al soc.furnizoare a spus ca nu avea de unde sti de starea de fapt a asociatiei cind a fost intocmit contractul.De aceea sunt nelamurita:
-sc furnizoare avea obligatia de a verifica identitatea asociatiei?
-putea fi incheiat un contract numai su o amprenta-stampila?
-ce efect juridic au facturile emise daca temeiul legal-contractul-este lovit de nulitate absoluta?
-desi au cunostint de sit juridica a Asociatiei,soc a continuat furnizarea si facturarea ,impunindu-mi astfel serviciile lor?
Va multumesc

~ Conținut șters la cerere ~
multumesc, insa as fi dorit un raspuns clar din punct de vedere juridic la intrebarile mele,conf art.legale contractuale.Repet,contractul nu are datele de identificare a vechii asociatii,resp.sediu,cod inregistrare si astfel sa se presupuna ca sc furnizoare au stiut sau nu de starea de fapt a asociatiei.Este intocmit repet:fara nr de inregistrare,cu sediul diferit-respectiv adresa vecinului care a pus stampila vechii asociatii-un exemplar ramas ,fara nici o calitate de reprezentare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerc vicios,dialog surd arlette arlette buna ziua revin la dstra cu cerinta de ajutor :de trei ani ma lupt in instanta ,incarcand sa scap de niste contracte ilegale(dupa parerea mea) si nu ... (vezi toată discuția)
Autoritate lucru judecat arlette arlette Buna ziua Va expun urmatoarea speta: in anul 2013 am fost actionata in instanta de soc salubritate -pretentii-pentru neachitarea facturilor emise pe numele ... (vezi toată discuția)
Cerere reconventionala?! arlette arlette buna ziua sunt chemata in instanta -pretentii-de soc furnizoare utilitati-apa-urmare a contractului incheiat de soc furniz si asoc.de locatari.Am depus ... (vezi toată discuția)