Buna ziua
Va expun urmatoarea speta:
in anul 2013 am fost actionata in instanta de soc salubritate -pretentii-pentru neachitarea facturilor emise pe numele meu in baza contractului incheiat intre sc salubritate si asa zisa asociatie locatari/proprietari.
Spun asa zisa deoarece asociatia nu era constituita la momentul incheierii contractului sub nici una din forme:nici de locatari nici de proprietari.Am descoperit acest fapt inca din 2010 de cand nu am mai locuit la adresa de domiciliu si am incercat sa sistez furnizarea serviciilor pentru locuinta de la adresa de domiciliu.
Nici o sansa-societatile ma indrumau la Asociatie desi aceasta nu EXISTA.
Drept urmare,acest contract a fost semnat de o persoana din bloc fara sa aiba calitate legala de reprezentare.Am depus in instanta adrese emise de judecatorie si de finante care atesta ca asociatia nu exista,ba mai mult exista si marturia persoanei care a semnat ca locatarii nu sunt constituiti nici in asociatie de locatari nici de proprietari.Am pierdus procesul pe fond si totodata in 2014 pe NCPC am introdus eu actiune avand ca obiect-constatare nulitate absoluta act,respectiv contractul in baza caruia au fost emise facturile.
Intre timp s-a judecat si recursul actiunii in pretentii, depus de mine si pierd si in recurs
La primul termen al actiunii in constatare partea adversa,soc furniz serv invoca exceptia puterii de lucru judecat,eu invederez ca nu sunt indeplinite cele 3 conditii:obiect,cauza parti-apreciind ca prima actiune avea obiect pretentii iar actuala constatare nulitate act.Instanta se pronunta in sala prin respingerea acestei exceptii,se trece la probe inclusiv interogatoriul solicitat de mine,introduce si asociatia in cauza-care nu se prezinta.
Raspunsul soc la interogatoriu confirma ca nu are si nu a verificat- documente care sa ateste calitatea pers asociatia si nici calitatea de reprezentant a celui care a semnatdin partea asociatiei.
Ramane in pronuntare.Azi am verificat pe site si aflu.hotararea:
respinge cererea.admite exceptia autoritate de lucru judecat si pe fond respinge cererea .Cu apel.
Va rog sa ma indrumati ce e de facut .Nu pot sa admit sa platesc servicii de care nu beneficiez de 5 ani,nu pot sa cred ca instanta ignora niste probe-inscrisuri-din care rezulta ilegalitatea unor astfel de contracte!!!!Multumesc