avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Calitatea de parat la recurs
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Calitatea de parat la recurs

Buna ziua. Am o intrebare la care nu stiu raspunsul si as aprecia orice ajutor:

Am fost parte (parat) intr-un proces civil legat de granituire in care sunt mai multi parati - pe care l-am castigat la prima instanta. Reclamantul a facut recurs dar in motivarea recursului nu a mai specificat nimic despre mine, doar despre celalalt parat. Intrebarea este: in acest caz eu nu mai sunt (automat) parat ? Sau, prin recurs calitatea partilor (a tuturor paratilor) ramane aceeasi - deci raman parat in continuare chiar daca reclamantul nu a obiectat nimic in recurs la decizia cu privire la granita cu mine... ?

Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 02:21, 16 Iunie 2013
Buna ziua,
Veti avea calitatea de intimat parat.
Faptul ca nu v-a mentionat nu inseamna ca nu poate sa solicite modificarea sentintei si in privinta dumneavoastra.
av. Gabriel Klein Kiritescu
fodorm a scris:
Sau, prin recurs calitatea partilor (a tuturor paratilor) ramane aceeasi - deci raman parat in continuare chiar daca reclamantul nu a obiectat nimic in recurs la decizia cu privire la granita cu mine... ?

Exact. În recurs nu se poate schimba calitatea părţilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Motivarea ºi comunicarea hotãrârii marusca marusca Am urmatoarea intrebare: am cistigat la fond la Tribunalul Bucuresti iar Curtea de Apel a respins recursul declarat de pirita. Motivarea recursului o voi ... (vezi toată discuția)
Într-un litigiu existent cu privire la un imobil, daca se revoca donatia imobilului facuta reclamantului, locul reclamantului in proces va fi luat de noul proprietar? MikkyT MikkyT Daca cu privire la un imobil s-a deschis o actiune in granituire si dupa acest moment se admite revocarea donatiei imobilului in favoarea fostului proprietar ... (vezi toată discuția)
Interpretare solutie pe scurt Marta Tot Marta Tot Exista vreo deosebire intre expresiile cerere formulata si cerere precizata? Cum se interpreteaza solutia oe scurt potrivit careia se admite cererea precizata, ... (vezi toată discuția)