avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Declaratiile de avere si de interese
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Declaratiile de avere si de interese

Buna ziua,

Va rog frumos sa imi specificati daca persoanele care apar pe site-ul Directiei sanitar veterinare ale unui judet cu Declaratii de avere si de interese publicate sunt functionari publici? Pot fi obligate de a depune aceste declaratii si persoane ce nu sunt functionari publici?

Daca o persoana care semneaza o declaratie de avere minte privind averea pe care o detine, poate fi trasa la raspundere pentru fals in declaratii?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters98997 , utilizator 09:38, 14 Iunie 2013
Conform dispozitiilor legale aplicabile in privinta obligativitatii de a depune declaratii de avere si interese, sunt obligate la depunerea acestor declaratii persoanele nominalizate in Legea nr. 176/2010, acestea putand fi : atat persoane cu functii de conducere si de control , precum si functionari publici.
Asadar obligativitatea depunerii declaratiilor nu priveste doar functionarii publici.
Conform Legii, "Fapta persoanelor care cu intentie depun declaratii de avere sau declaratii de interese care nu corespund adevarului constituie infractiunea de fals in declaratii si se pedepseste potrivit Codului penal".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divulgare date personale buna ziua am raspuns unui petent referitor ... DankaAnja DankaAnja Divulgare date personale Buna ziua Am raspuns unui petent referitor la o problema ridicata si nemultumit de ceea ce i-am raspuns a dat presei acea adresa ... (vezi toată discuția)
Statut functionar public Fatu Lucian Fatu Lucian Am marea rugaminte , daca se poate , sa fiu lamurit intr-o problema . Daca un functionar public angajat intr-o institutie bugetara are statutul de asociat , cu ... (vezi toată discuția)
Declaratia de avere Anailill Anailill Care sunt consecintele juridice pentru un functionar public, in cazul in care nu a declarat creditul bancar in declaratia de avere (fara intetie). Completez ... (vezi toată discuția)