avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Problema asociatie de proprietari - datorii la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Problema asociatie de proprietari - datorii la utilitati acumulate din cauza administratorului

Am si eu o problema. Asociatia de proprietari a blocului in care locuiesc are o datorie foarte mare la utilitati pentru neplata facturilor. Explicatia administratorului a fost ca unii locatari intarziau plata intretinerii, el nu platea la timp facturile si s-au adunat penalizari. Suma este totusi destul de mare. A fost oprita apa calda si s-au primit somatii si pentru celelalte utilitati (apa rece, gaz, caldura, gunoi). Administratorul insista ca suma totala a datoriei sa se imparta pe fiecare apartament in parte, in mod egal. Daca eu mi-am achitat la timp intretinerea si am toate chitantele, ma poate obliga sa platesc? Sau este legal sa faca acest lucru? As dori o parere a dumneavoastra, daca ma puteti ajuta
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: constantinmihaela92 , utilizator 21:54, 12 Iunie 2013
Am inteles. Va multumesc frumos. Asa voi face.
O singura intrebare as mai avea. Exista vreo cale legala prin care ne poate obliga sa platim aceasta datorie in mod egal fiecare locatar? Domnul administrator actual afirma ca a fost la primarie si i s-a spus ca asta trebuie sa faca.
Dar de la primarie v-a spus si de ce sa platiti toti la fel si nu dupa, sa zicem, numar de persoane sau dupa cota indiviza sau proportional cu cotele lunare sau....alte criterii... ?
Pe vorbe, domnule? Ceva legi, ceva AG, ceva decizii ale comitetului executiv? Nimic? De astea n-a pomenit domn' administrator?
Nu a pomenit de nimic. Am fost la primarie si am aflat azi, minte administratorul, nu a spus nimeni de la primarie asa ceva, Primaria a spus sa il dea in judecata pe fostul administrator pentru a recupera dauna. Si m-am interesat si la furnizori, datoriile provin de la neplata facturilor, deci ati avut dreptate. M-am lamurit acum, Va multumesc frumos pentru ajutor si pentru timpul acordat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati la o asociatie de proprietari carymen carymen buna, tuturor! am o asociatie de proprietari unde domnul administrator pentru neplata la scadenta a calculat penalitati de 0,2%pe zi intarziere(cf.aga), dar in ... (vezi toată discuția)
Drepturile administratorului de bloc danoozza danoozza Buna ziua, Locuiesc cu chirie intr-un complex rezidential si am cateva nelamuriri. La avizier s-a afisat un anunt in care scrie ca se vor opri utilitatile ... (vezi toată discuția)
Fond de rulment user43 user43 In asociatia de proprietari ,din care fac parte , fondul de rulment apare trecut in cheltuielile de intretinere curenta, generand astfel penalitati ptr ... (vezi toată discuția)