avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajatorul e obligat sa plateasca sanatate si somaj???
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajatorul e obligat sa plateasca sanatate si somaj???

buna ziua....am si eu o nelamurire...sper ca ma puteti ajuta....sunt angajata cu C.M. dar nu pot sa intru in somaj deoarece al meu PATRON nu a platit la C.M decat vechimea....nu si sanatatea sau somajul...
este posibil asa ceva?? ce legi a invocat pentru a fi scutit de aceste plati??
MULTRUMESC
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 10:16, 8 Martie 2009
NIci o lege nu-i da dreptul patronuli dvs. sa nu plateasca sanatatea si somajul daca va angajat cu contract individual de munca. Dar daca aveti o conventie civila si nu un contract de munca , lucrurile se schimba.
Nu a invocat nicio lege pentru a nu plati aceste contributii. Puteti deschide o actiune in instanta.
Atat timp ce din salariul dumneavoastra a fost retinute contributiile pentru sanatate si somaj, angajatorul este obligat sa le vireze. Daca nu ajungeti cu el la o intelegere sa faca acele plati, adresati-va instantei de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii neplatite de angajator DanutRadu4289 DanutRadu4289 Angajatorul nu a platit contributiile de un an , iar acum a intrat in insolventa. Sfatul angajatorului este sa ne depunem demisiile pe cale ... (vezi toată discuția)
Dreptul muncii felicia2010 felicia2010 Prestez o activitate in mod sporadic pentru care am un venit de 300 lei. Ce fel de contract trebuie sa imi incheie unitatea ,ce contributii-impozit trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Contributii contracte civile vicsilron vicsilron Buna ziua, Am o mare nelamurire, si sper sa ma puteti ajuta. Ce contributii se opresc la contractele civile? Eu stiam de cas, somaj si impozit. Sanatatea se ... (vezi toată discuția)