avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... adeverinta eliberata in temeiul legii fondului funciar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

adeverinta eliberata in temeiul legii fondului funciar

buna ziua.sunt in disputa cu un cetatean pentru un teren care mi-a apartinut inainte de colectivizare.el are o adeverina eliberata de comisia locala care suna astfel:in temeiul legii fondului funciar nr.18/1991 se adevereste ca cetateanului...........i s-a stabilit dreptul de proprietate prin hotararea comisiei pt.suprafata totala de.......ha prevazuta in tabelul anexa nr....la pozitia ....intocmit conform regulamentului de aplicare a legii fondului funciar afisat public.prezenta adeverinta constituie dovada dreptului de proprietate pana la eliberarea titlului de proprietate. eu posed un act de cumparare de prin 1950.am adresat in timpi utili cerere de reconstituire a dreptului de proprietate.posed si eu asemenea adeverinta.mi s-a eliberat inclusiv titlu de proprietate .problema este ca mi s-a dat pe alt amplasament si nu cel ce este mentionat in actul de cumparare.ce sanse am sa-l revendic in instanta in fata acestuia .individul ma tot ameninta cu adeverita la care m-am referit.este o odeverinta un document serios?multumesc pt. indrumare.
Ultima modificare: Duminică, 8 Martie 2009
craciun jean, utilizator
Cel mai recent răspuns: prompt legis , utilizator 19:26, 8 Martie 2009
In baza actelor pe care le aveti aveti sanse, insa sunteti tinut de prevederile art 8 din Lg 18/1991 si anume ca d-voastra sa fi formulat in termen legal cerere pentru reconstituirea dreptului de proprietate.
Aici cam aveti o problema. Am inteles ca vi s-a eliberat Titlul de proprietate si asta e cam rau. Inainte de eliberarea acestuia trebuia sa fiti pus in posesie de catre Comisia locala pe terenul care vi s-a atribuit, atat faptic cat si scriptic. Daca nu ati contestat amplasamentul si ati semnat procesul verbal de punere in posesie, inseamna ca ati fost de acord cu noul amplasament care vi s-a atribuit. Cam greu acum (probabil ca a cam trecut ceva timp de atunci) sa spuneti ca nu sunteti de acord, mai ales ca s-a eliberat si Titlul de proprietate. In schimb, cetateanul care are numai adeverinta, nu poate face nimic deocamdata pentru ca prin adeverinta nu s-a stabilit amplasamentul, s-a stabilit numai suprafata. Numai la punerea in posesie se stie amplasamentul.Dar daca are pile s-ar putea sa stie chiar si inainteX-(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 247 / sentinta irevocabila -imposibilitatea reconstituirii pe amplasamentul original ? bukinst bukinst Un mostenitor a castigat in instanta o suprafata mai mare de teren ce a apartinut autorului sau si intentioneaza sa doneze acest teren Mitropoliei Moldovei ... (vezi toată discuția)
Dreptul de proprietate cismas marius cismas marius buna, as dori si eu daca ma poate ajuta cineva cu un sfat,referiroar lao prblema si anume:comisia comunala.nr1014 din 20 august1991, acorda o adeverinta, in ... (vezi toată discuția)
Actiune in revendicare 2009radu 2009radu De la bun inceput precizez ca imi cer scuze daca am postat aceasta speta acolo unde nu-si are locul. Rog sa ma ajutati intr-o problema ivita de curand. Soaca ... (vezi toată discuția)