avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poate Banca sa ma execute de doua ori pentru acelasi ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poate Banca sa ma execute de doua ori pentru acelasi contract de credit?

Incerc pe scurt sa redau situatia mea cu o banca.In 2006 am luat un credit de nevoi personale.In decembrie 2009 am avut a intelegere de plata cu banca,prin care mi s-a marit rata lunara,dar mi s-a redus cu 1 an perioada creditului.In 2010 august am platit doar jumatate din valoarea ratei si in urmatoarea luna ni mi-a mai acceptat banni la caseria bancii,deoarece nu am respectat intelegerea de plata.
In 2011 martie,am primit o instiintare,cum ca am fost executat prin poprie (o treime din salar) pana la achitarea datoriei totale. Nici o problema ,de atunci au trecut 2 ani,mai precis mi-a fost oprite din salar 26 de rate.Suma poprita fiind mai mare decat rata lunara(atat reprezinta o treime din salar),contractul initial mi se termina cu 2 ani mai repede(platind o suma mai mare lunar).
Timp de 2 ani nu am mai avut nici un contact cu banca(eu credeam ca nici nu mai am treaba cu banca,deoarece pe adresa comunicata angajatorului,scria toata suma datorata de mine la accea data ,martie 2011,iar angajatorul mi-a oprit prima rata tot din salariul pe martie.
Problema mea este ca acum 10 zile am fost notificata de banca,ca figurez in evidentele bancii cu o suma restanta(suma care reprezinta de 2 ori suma pe care mai are angajatorul sa-mi opreasca pana la achitarea sumei totale.).Totodata banca imi comunica ca daca nu achit suma in termen de 7 zile....imi intocmeste dosar de executare silita.
Am mers imediat la banca,dar mi-au spus ca "suma cu care sunt datoare ATUNCI era atata,dar ACUM este atata:"Am intrebat de unde era sa stiu ca mai am alte datorii fata de banca dupa ce am fost executata daca timp de DOI ani banca nu mi-a trimis nici o instiintare???
Intrebarea mea este ce pot face?Poate sa ma execute de 2 ori pentru acelasi contract?Daca mi se intocmeste dosar de executare ,suma ce mi-a fost comunicata acum 10 zile nu mai corespunde ca deja iar mi-a oprit o rata angajatorul.Deoarece angajatorul este obligat sa-mi opreasca o treime din salar pentru suma comunicata de executor,cum pot clarifica ca de fapt CAT datorez bancii??Sa ma duc la un avocat???
Multumesc anticipat de raspuns.
Cel mai recent răspuns: melkoci , utilizator 13:07, 30 Iulie 2013
In contract scrie :" In cazul executarii silite dobanda penalizatoare se calculeaza numai asupra creditului si este la nivelul dobanzii curente."
Nu pot sa-mi dau seama cum calculeaza banca,deoarece dupa cum ati spus si Dvs. la scaderea sumei restante,penalitatea ar trebui de asemenea sa scada.Dar la mine apare de ex: 08.03.2013 : 335 RON la principal si 164 RON la penalitate.Urmatoarea luna insa la penalitate apare 217 RON.Deci dupa ce a scazut datoria cu 335 lei,penalitatea s-a marit......Cine mai poate urmari cum calculeaza banca???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu Zalex333 Zalex333 Buna ziua! In urma unui ordin judecatoresc din 2012, sunt obligat sa platesc suma de 3047.47 lei (2433.88 creaanta si 613.59 cheltuieli de executare). Mi s-a ... (vezi toată discuția)
Ajutor...actualizare suma datorata anamariapitulice anamariapitulice buna seara.in anul 2007 am contractat un credit de la o banca in valoare de 8000 ron si bineinteles datorita posibiliatilor financiare reduse semnificativ nu ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit likotan likotan In 2008 am contractat un credit de nevoi personale,pana la inceputul anului 2014 am platit ratele constiincios.La inceputul anului 2014 firma la care lucrez a ... (vezi toată discuția)