avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Modificari in apartament
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Modificari in apartament

Buna ziua! Am cumparat un apartament in urma cu un an si jumatate cu prima casa, avea facute modificari, respectiv 2 debarale daramate dar isi facuse releveul, insensul ca releveul arata exact cum este apartamentul configurat, caci altfel nu il accepta banca. Acum a facut un vecin o recalamatie cum ca s-u facut multe modificari in bloc, si se va face o expertiza in septembrie. Ce solutii am eu pentru a nu plati amenda sau mai rau pt a nu fi nevoita sa reconstruiesc cele 2 debarale, mai ales ca lipsa acestora a fost motivul pt care am ales acest apartament, in sensul ca mi-a permis sa improvizez un miniliving in hol? in cazul in care voi ajunge sa ii dau in judecata, banca imi va pune la dispozitie un avocat?
Cel mai recent răspuns: ContSters191238 , utilizator 20:53, 16 Iunie 2013
In documentele de achizitie apartament sunt precizate modificarile mentionate?
In situatia in care prin interventia de indepartare dabarale nu au fost operate interventii asupra structurii de rezistenta a imobilului,nu aveti motiv sa va faceti probleme
Mai se pune in discutie inclusiv data concreta a modificarilor,,in contextul in care legea autorizarii constructiilor precizeaza ca dupa 2 ani de zile de la modificare nu se mai pot aplica sanctiuni
ynocentta a scris: "Mai se pune in discutie inclusiv data concreta a modificarilor in contextul in care legea autorizarii constructiilor precizeaza ca dupa 2 ani de zile de la modificare nu se mai pot aplica sanctiuni."

Rog precizati articolul de lege unde se mentioneaza termenul de 2 ani de la modificare, in interiorul caruia se pot aplica sanctiuni de catre organele abilitate (inspectoratul in ctii., primarie, psi, etc.) si la ce fel de ctii. se refera acesta (structuri de rezistenta, amenajari interioare, structuri din materiale usoare, inlocuire tamplarie, etc.).

Buna seara.
In primul rand rste necesar releveul atasat la cartea funciara. DE aici incolo incepe dansul.Releveul apartamentului care a stat la baza vanzarii apartamentului.
Va multumesc.
Marin Baescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am demolat pereti din apartament dara3923 dara3923 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati si sa-mi spuneti ce mai pot face acum dupa ce am demolat cativa pereti in apartament fara autorizatie. Un vecin mi-a zis ca ma ... (vezi toată discuția)
Lege aplicabila in cazul modificarilor fara autorizatie Anton74 Anton74 Buna ziua. In cazul unui apartament care a suferit mici modificari care nu ar afecta structura de rezistenta (spre ex renuntare la debara), se aplica legea ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie? Hopeless Hopeless Vreau sa stiu si eu daca pentru a-mi largi bucataria prin desfiintarea unei debarale (usa si 22 cm de perete din caramida care nu modifica structura de ... (vezi toată discuția)