avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Lege aplicabila in cazul modificarilor fara autorizatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Lege aplicabila in cazul modificarilor fara autorizatie

Buna ziua. In cazul unui apartament care a suferit mici modificari care nu ar afecta structura de rezistenta (spre ex renuntare la debara), se aplica legea 50/1991 sau 196/2018 referitor la contraventii?

Care sunt mai exact sanctiunile pentru acest tip de modificari? De asemenea, daca apartamentul a fost cumparat cu aceste modificari si fara sa fii avut autorizatie, cum se poate rezolva acest lucru? Legea 50/1991 are si acel termen de prescriere dar cum se poate demonstra cand au fost efectuate modificarile?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:48, 12 Noiembrie 2018
Legra autorizarii in constructii se aplica numai in cazurile in care au fost executate interventii care implica /afecteaza si structura de rezistenta a imobilului
Intrarea in legalitate necesita parcurgerea procedurii de executare proiect obtinere autorizatie de constructie,certificat de urbanism,notare in cartea tehnica a constructiei si la ocpi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am demolat pereti din apartament dara3923 dara3923 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati si sa-mi spuneti ce mai pot face acum dupa ce am demolat cativa pereti in apartament fara autorizatie. Un vecin mi-a zis ca ma ... (vezi toată discuția)
Inchiderea holului comun celor 2 apartamente, in deplin acord de catre mine ca proprietar si proprietarul apartamentului vecin DoKul DoKul Ce pasi trebuie urmati pentru a inchide acel hol comun cu o usa pe care s-o folosim atat eu cat si vecinul din fata?...avand in vedere ca nici-un alt vecin ... (vezi toată discuția)
Cumpărare apartament cu modificări Memomo Memomo Intentionez sa cumpăr un apartament in care proprietarul actual a efectuat careva modificări ce nu figurează însă în planul cadastral, realizat conform ... (vezi toată discuția)