avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1021 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renuntarea la partea de casa in schimbul partii de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renuntarea la partea de casa in schimbul partii de pamant

Mama mea impreuna cu sora ei au fost de acord sa ii cedeze partea lor de casa a parintilor lor decedati si care au facut succesiunea, fratelui lor in schimbul promisiunii ca la randul lui va renunta la partea lui de pamint si in acest sens au fost la notar si au semnat o hirtie, probabil o donatie(sunt sigur ca nu a fost act de v-c intrucat pe casa nu sunt acte si este separata de lotul de pamint care are acte )
Ulterior cand surorile au deschis un proces de iesire din diviziune(fata de ceilalti vecini) fratele lor nu si-a respectat promisiunea si solicita partea lui de pamant desi nu a contribuit cu nimic la cheltuielile cu procesul.
Va intreb respectuos: pot cele doua surori sa strice acel act care l-au semnat la notar?

Va multumesc anticipat

Cel mai recent răspuns: Daniel Romila , Avocat 15:54, 12 Iunie 2013

Prezintă mare interes "hartia"semnata la notar . Informați-vă în amănunt în legătură cu actul semnat la notar apoi reveniți . Altfel pot fi speculate tot soiul de ipoteze .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot vinde garsoniera? mariusbt1 mariusbt1 sunt 4 frati [3 fete si 1 baiat] si au o garsoniera lasata de la tatal lor sa o imparta toti. au facut succesiunea, 2 din cele 3 surori vor sa ai cedeze ... (vezi toată discuția)
Mostenire ContSters360937 ContSters360937 In urma cu 4 ani a decedat mama mea atunci am si facut succesiunea impreuna cu sora mea dupa un apartament in care locuiesc acum eu dar m-ai era o bucata de ... (vezi toată discuția)
O batrina disperata luminitaadela luminitaadela bunica mea a cumparat in 1958 o gradina de la fratele ei si ia dat 8mii de lei a venit colectivizarea si i sa luat gradina din pacate cind a cumparato nu au ... (vezi toată discuția)