avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Va rog sa-mi dati un sfat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Va rog sa-mi dati un sfat

Am fost victima unui accident rutier, in urma caruia am ramas imobilizata intr-un fotoliu rulant. Vinovatul a fost obligat sa-mi plateasca prestatie periodica lunara, dar acesta intarzie, in mod repetat, plata. Deoarece nu a platit prestatia pe o perioada de 6 luni, am depus plangere penala.
Prin rezolutia data, procurorul a decis, neinceperea urmaririi penale impotriva B.G.," deoarece nefiind in discutie obligatiile de intretinere izvorite din relatii de familie, nu suntem in prezenta unei fapte de natura penala".
Ce e de facut?
Cel mai recent răspuns: AVOCAT ZAHARIA CALIN FLORIN , Avocat 21:52, 8 Martie 2009
actiune in instanta - pretentii
Trebuie sa va adresati unui executor judecatoresc care sa aduca la indeplinire hotararea prin care respectivul este obligat sa va plateasca acea intretinere lunara. Executorul poate de exemplu sa solicite poprirea salariului astfel incat suma ce vi se cuvine sa va fie virata in cont direct de catre angajatorul celui care v-a provocat accidentul. Partea din hotarare prin care s-a stabilit aceasta obligatie tine de solutionarea laturii civile a cauzei penale.

Av. J. Watkins
Daca hotararea este definitiva si irevocabile adresati-va unui executor judecatores pentru a i se pune poprire pe venituri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita gynela gynela In 1999 am fost victima unui accident rutier, in urma caruia am ramas imibilizata intr-un fotoliu rulant. Exista un dosar de executare prin care debitoarea mea ... (vezi toată discuția)
Plangere abandon de familie elena34 elena34 buna ziua sunt divortata , am un copil care mi-a fost incredintat mie . tatal nu prea plateste pensia de intretinere . in mai anul; acesta i-am facu ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara neplatita claudyta claudyta buna ziua .ma numesc CLAUDIA .am divortat din 13.01.2010 .Am 2 fete si fostul sot a fost obligat prin lege sa plateasca pensia alimentara ,bani pe care nu i-a ... (vezi toată discuția)