avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Prezentare acte politie cand sunt oprit in trafic
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Prezentare acte politie cand sunt oprit in trafic

Buna seara!

Am fost casatorit (ulterior unul dintre soti a decedat) ne-am pastrat amandoi numele, ea R.S. iar eu A.N., avem un copil minor, in certificatul copilului, la rubrica parinti este scris R.S. si A.N. Autoturismul era inregistrat pe numele ei, R.S.

Intrebare: Cum fac asigurarea pe numele meu? Ce acte imi trebuiesc?
Ce acte trebuie sa prezint politiei care ... poate... ma opreste in trafic?

Multumesc anticipat!

O seara linistita tuturor!

Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 10:57, 13 Iunie 2013
Daca masina e inmatriculata pe numele sotiei, nu puteti face asigurare pe numele dumneavoastra. In trafic nu e nici o problema ca nu e masina pe numele dvs, politistului ii aratati actele obisnuite, certificatul de inmatriculare, permisul, buletinul, asigurarea.
Asigurarea a expirat... cum o fac?... pe ce nume?... pe numele sotiei decedate am inteles ca nu o pot face...
trebuie sa faceti succesiunea dupa sotie ptr a putea transfera dreptul de proprietate asupra masinii si sa obtineti un nou certificat de inmatriculare pe numele dvs. . deoarece aveti si un copil minor acestuia ii va reveni o cota-parte din mostenirea din partea mamei, respectiv din dreptul de proprietate asupra masinii. in astfel de cazuri copilul trebuie reprezentat de un tutore care poate lua decizii in numele acestuia, poate fi unul din bunici.
in eventualitatea unui control in trafic lipsa asigurarii obligatorii RCA va conduce la retinerea certificatului de inmatriculare, a placutelor cu numerelor de inmatriculare si o amenda destul de consistenta.
in situatia de fata va dati seama ca restituirea certificatului de inmatriculare va fi extrem de dificila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara, pe data de 02.09.2020 am cumpărat un autoturism ... dra6os dra6os Bună seara, pe data de 02.09.2020 am cumpărat un autoturism ( vânzătorul nu era trecut pe talon și Cartea de identitate). Am omis să înmatriculez masina ... (vezi toată discuția)
Problema inmatriculare Hcn167 Hcn167 Buna ziua, Am o intrebare legata de o situatie alambicata. Am cumparat o masina la finele lui 2012. Pentru masina nu s-a platit nici o taxa, vreodata. ... (vezi toată discuția)
Cat pot circula cu masina neinmatriculata mradrian mradrian Va salut, Anul trecut in noiembrie, am cumpărat o masina, iar la fisc am luat-o pe la jumătatea lui ianuarie 2016, deci cele 30 de zile necesare ... (vezi toată discuția)