avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita garant ipotecar
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita garant ipotecar

Buna. As avea nevoie de putin ajutor.

Apartamentul unei persoane din familia mea a fost girat la banca pentru un credit contractat de o firma al unei alte personane din familie.

Ratele nu au mai fost platite, firma fiind in insolventa, iar astazi am primit o somatie de plata a creditului in termen de 15 zile altfel se va trece la executarea silita a aparatamentului.

Problema e suma pentru care se face executarea.

Contractului creditul a fost in valoare de 250000 de lei, dar in urma cu un an aceasta suma a fost majorata cu 100000 de lei pentru care din nou ar fi trebuit girat cu apartamentul.

Insa contractul marire a creditului a fost semnat doar de catre banca si de catre reprezentatul firmei si NU a fost semnat de proprietarul apartamentului.

Este corect ca executarea silita sa fie facuta pentru aceasta suma marita?

Se poate depune contestatie in prisma acestui fapt?

Mentinonez ca actele au fost trimise la semnat proprietarului apartamentului ulterior maririi creditului - aproximativ 6 luni.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: bcu , utilizator 09:21, 14 Iunie 2013
Banca a majorat creditul pe baza de act aditional la contractul de credit precedent. Contractul de credit l-a semnat doar reprezentantul firmei nu si ipotecarul, deci si actul aditional trebuia semnat tot doar de acesta.
Imi pare rau ca nu am fost suficient de explicit.

Linia de credit a fost aprobata cam cu 6 ani in urma si in fiecare an a fost prelungita.

Mentionez ca la fiecare prelungire a liniei de credit toate partile au trebuit sa semneze contractul.

Acest lucru sa intamplat pana acum doi ani cand proprietarul nu a fost in tara si nu a semnat acest act de prelungire asumandu-si riscul ca apartamentul sa fie executat.

Tot atunci creditul a fost din nou aprobat pentru inca un an iar linia de credit a fost marita cu inca 100000 de lei fara ca proprietarul sa semneze.

Asta sa intamplat in septembrie 2011.

In februarie proprietarul a fost contactat de banca si "somat" sa semneze noul contract de prelungire a liniei de credit.

De aici si nelamuririle mele.

Nu contest faptul ca banca are dreptul la executare, ci faptul ca executarea se face pe baza unui contract care nu e semnat de toate partile.

Este legal?



Ultima modificare: Joi, 13 Iunie 2013
bcu, utilizator
Garantul ipotecar nu raspunde decat pentru limita initiala de 250000 lei si dobanzile si penalitatile la aceasta suma. Suma de 100000 lei nu este datorata de acesta, deaorece nu a semnat actul aditional la credit si aditional la ipoteca.
Faceti contestatie la executare, e o speta banala.
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consecinte asupra girantului unei linii de credit pt firma alinabur alinabur Buna seara! as dori sa aflu ce se intampla atunci cand o persoana garanteaza sau gireaza cu un bun(cu un apartament proprietatea girantului) pt o linie de ... (vezi toată discuția)
Executare girant pf pentru srl ContSters96141 ContSters96141 Parintii mei au pus gaj acum 2 ani apartamentul lor (pentru 1 an) pentru un credit luat de o firma SRL (nu e a lor era a fratelui). In 2008 cand a ajuns la ... (vezi toată discuția)
Banca vs firma .. abuzuri ?!? luciminea luciminea Salutare ! Problema pe care vreau sa o supun atentiei dvs. este mai complicata un pic, din punctul meu de vedere. Sa incepem . 1. Firma a contractat o ... (vezi toată discuția)