avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Calitate de coasigurat
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Calitate de coasigurat

Buna ziua,
Poate cineva sa-mi spune de ce o persoana care este inregistrata ca coasigurata din luna Februarie nu apare pe lista asiguratilor?....am fost la C.A.S. si m-au trimis la finante, deoarece acolo se depune decl. cu coasiguratii, si la finante pur si simplu m-au sictirit ca nu este treaba lor sa ma lamureasca, am listele de la contabilitate, ma gandeam sa le compar cu cele care l-au depus la finante cu gandul ca poate a uitat contabilul sa le treaca, dar mie m-a dat totus o lista pe care era trecuta persoana respectiva, oare exista o modalitate sa aflu care este adevarul?...
Cel mai recent răspuns: idgam , utilizator 11:01, 14 Iunie 2013
In D112, la fiecare salariat in parte exista optiunea de-a se trece un numar de coasigurati. In conditiile in care o persona a fost trecuta ca si coasigurat, iar declartaia a fost trimisa si este validata ,la finante ar trebui sa se poata verifica acest lucru.
Cereti de la contabilitate/resurse umane o adeverinta di care sa reiasa ca respectiva persoan a este coasigurat + o copie conform cu originalul a paginii unde este trecut asiguratul ca si angajat al societatii si coasiguratul si atasati-o unei cereri scrisa pe care o depuneti atat la AFP (finante) cat si la CAS . Luati numar de inregistrarea pentru ele si solicitati raspuns scris in termen de 30 zile.
Multumesc,....eu am de la contabilitate lista de la D112, dar pe anexa 1.2 nu are avizul finantelor, nici nu stiu daca se trimite online cum primeste avizul respectiv?....oricum multumesc pt. lamurire, o zi buna va doresc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coasigurat tampau gabriela tampau gabriela O persoana , administrator si asociat al unei firme , (firma nu a avut activitate in ultimii 10 ani ) este coasigurat al sotiei sale . Societatea va incepe ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri privind inregistrarea contractului de munca in revisal Cristina I. Cristina I. Buna ziua. Sunt angajata la o societate cu carte de munca din luna februarie a acestui an. Pana la inceputul lunii iunie aveam o norma de munca de 4 ore, ... (vezi toată discuția)
Coasigurat in sistemul public de sanatate - mama, fara niciun venit Vilcu Gina Vilcu Gina In conditiile multelor modificari aduse Codului Fiscal 2011,ce acte ar trebui sa aduca la departamentul financiar- contabil,salariatul care vrea sa-si declare ... (vezi toată discuția)