avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Problema plata factura Casco dupa ce masina a fost ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Problema plata factura Casco dupa ce masina a fost reparata

Buna ziua,
Ma confrunt in aceste zile cu o problema aparuta cu compania de asigurari Omniasig cu care am incheiata o polita Casco.
Acum 3 saptamani mi-am gasit masina lovita in parcare la bara din fata si am fost la cei de la casco pentru a intocmi un dosar de dauna. In acelasi dosar am mai pus si alte parti ale masinii care erau zgariate sau indoite, nu neaparat rezultate din acelasi eveniment. Era vorba de zgarieturi minore pe tabla care necesitau revopsire sau pur si simplu mici infundaturi provocate de-a lungul timpului prin parcari de alti soferi sau din alte cauze. Polita incheiata cu cei de la omniasig include despagubire pentru toate tipurile de avarii constatate.
Toate bune si frumoase, am fost la agentul constatator si-am declarat toate partile cu probleme iar acesta mi-a intocmit un dosar de dauna si m-a trimis la service pentru reparatie si revopsire.
Dupa ce masina a fost gata, cei de la service au trimis devizul catre firma de asigurari iar acestia au blocat plata pe motiv ca asteapta la dosar un act constatator de la politie in care sa se specifice ca masina a fost vandalizata.
Am discutat la telefon cu angajatul care se ocupa de lichidarea dosarului incercand sa-i explic ca nu este vorba de niciun vandalism ci pur si simplu de zgarieturi care puteau aparea in timp dar care au fost constatate la data respectiva, dupa o verificare atenta a masinii.
Problema este ca acum masina este reparata deci nu pot lua de la politie dovada de vandalism (pe care nu o consider necesara).
Neputand sa-l conving pe respectivul agent ca nu este vorba de vandalism, am vorbit cu agentul constatator care mi-a spus ca in opinia lui nu era caz de vandalism si de aceea nu m-a trimis la politie sa-mi fac.
Am ajuns in prima faza sa fac o reclamatie la CSA in care am explicat situatia si am precizat ca din pozele facute de agentul constatator nu reiese niciun vandalism.
Oare ei ma pot ajuta?
Ma gandesc sa merg maine si la OPC cu actele pe care le am si cu pozele de la asigurare sa-mi spuna daca ma pot ajuta cu ceva.
Ce altceva as putea sa mai fac pentru a-l determina pe agentul lichidator sa renunte la ideea de vandalism?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: david24 , utilizator 09:44, 19 Iunie 2013
Foarte corect, insa constatarea nu am facut-o eu de capul meu ci un angajat Omniasig care a aprobat trimiterea masinii in service pentru reparatie, daca era intr-adevar vorba ca nu am declarat celelalte daune la timp, putea sa imi spuna de la inceput si nu mai inaintam procedura. Pana la urma mi se pare o problema de organizare sau dezorganizare interna.
Este corect din punct de vedere al asiguratorului daca actul de vandalism se obtine de la o unitate de politie din alt judet decat cel in care a fost constatata dauna?
inainte de orice demersuri, ma intreb daca dvs. ati citit macar o data contractul de asigurare, integral si ati retinut cateva elemente importante pentru oricare dintre partile contractului, pe de o parte, dvs, in calitate de asigurat, so pe de alta parte, Omnaisig, in calitate de Asigurator, adica: ce riscuri ati asigurat ( este inclus si vandalismul??), ce obligatii aveti dvs. inafara platii primei de asigurare atunci cand se produce un risc asigurat( timpul in care trebuie sa anuntati evenimentul, sa dati explicatii clare asupra modalitatii de producere a pagubei, sa depuneti documentele cerute de asigurator , pentru ca acesta sa aiba o baza legala a efectuarii mplatii despagubirii, etc.)
Adica, si dvs. trebuie sa fiti cu temele facute , potrivit contractului incheiat. Daca asteptati doar sa fiti despagubit, fara sa intelegeti ce trebuia sa faceti si dvs, si sa emiteti pretentii inafara cadrului legal si in limitele contractului incheiat, atunci sansele sa obtineti ceva sunt minime.
Retineti ca a fi informat inseamna a sti exact ce aveti de facut si cate sanse aveti sa obtineti ceva, daca ne lamentam doar ca astia ne inseala, ne gasesc motive de a ne trimite la plimbare, etc.dar noi nu stim nici macar ce prevede contractul, sa nu ne miram ca ne dau toti cu tifla...... ar fi un inceput sa contactati persoana care a incheiat contractul, sa ve explice mai clar ce trebuie sa faceti in cazul in care aveti o dauna sau mai multe, ce drepturi aveti si cum s-ar putea solutiona cazul fara instanta de judecata si, desigur, cu dorinta dvs. arzatoare de a reinnoi contractul de asigurare la aceeasi firma. Aici, mai adaug ceva: daca sunteti un asigurat care are o multime de daune, atunci cred ca vor fi bucurosi sa plecati de la ei....dvs. stiti mai bine cum e situatia de fapt.
am citit contractul de asigurare si stiu ce este despagubit in el, inclusiv vantalismul. Sunt de acord cu dumneavoastra ca in momentul prezentarii la agentul constatator trebuie sa am toate actele pregatite. Cum nu am considerat ca problema mea sa fie vandalismul, nici prin cap nu mi-a trecut ca trebuie sa obtin dovada de vandalism de la politie, atata timp cat eu nu am considerat ca masina a fost vandalizata. Pentru ce? nici agentul constatator n-a avut impresia asta si m-a trimis direct in service. Daca mi-ar fi refuzat intrarea in service sau daca mi-ar fi spus ca trebuie sa trec intai pe la politie n-as fi facut acest lucru?
Cititi cu atentie contractul Casco inainte sa il semnati. Acolo sunt trecute drepturile si obligatiile ambelor parti, procedura de despagubire, riscurile acoperite si excluderile.
Stric conform contractului sunt sigur ca trebuia sa avizati intr-un anumit termen fiecare dauna pentru care doriti sa solicitati despagubiri. In cazul in care toate aceste avarii minore au fost constatate cum spuneti dvs doar la o singura verificare mai atenta inspectorul ar fi trebuit sa deschida cate un dosar de dauna pentru fiecare eveniment . Altfel se poate considera ca avariile sa fie produse in urma unui act de vandalism.

Alte discuții în legătură

Masina zgîriata pe strada,obtinere dovada politie Croos Croos Acum cca.o luna ma loveste la semafor o alta masina în spate,merg la asigurare încheiem actele necesare,dar mai deschid un dosar pe casco,pentru alte mici ... (vezi toată discuția)
Daune totale in strainatate - casco full jobrasov jobrasov Buna ziua, In urma cu o saptamana am avut un accident pe teritoriul Germaniei in urma caruia se pare ca masina are daune totale. Am full Casco. Nu a fost ... (vezi toată discuția)
Refuz accept plata integrala casco omniasig cristidas cristidas Buna ziua, Am o problema referitoare la o despagubire in cazul unei asigurari CASCO Omniasig. Pe scurt este vorba de faptul ca Omniasig nu imi accepta plata ... (vezi toată discuția)