avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Actiune in instanta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Actiune in instanta

Buna dimineata ,

Sunt chemat in instanta , ca parat , intr-un dosar de iesire din indiviziune .
As dori sa stiu ce acte sunt depuse la dosar,pana acum .
Ca implicat in acest proces , pot solicita sa vad dosarul si sa-mi copiez(xerox) unele documente care ma intereseaza si pe care doresc sa le studiez,pentru a putea sa actionez cat mai corect,in continuare ???
Nu doresc sa-mi angajez vreun avocat. Cui sa ma adresez,in acest scop?
Multe multumiri !!!
Cu respect,Petrica Leah
chiar daca nu doriti sa va angajati un avocat, cred totusi ca o parere din parte unei persoane specializate nu ar strica.
Daca sunteti parte in proces aveti dreptul sa studiati dosarul, asa ca mergeti la instanta la care este inregistrat si solicitati dosarul pentru studiu.
In mod normal, odata cu actiunea ar fi trebuit sa primiti si setul de inscrisuri care insoteste cerera.
Puteti merge in arhiva instantei cu cartea de identitate si sa solicitati sa il studiati. Puteti face si ceva copii xerox.
Aveti obligatia de a depune intampinare. Veti putea studia astfel dosarul oricand doriti in cursul judecarii cauzei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune Vlad2013 Vlad2013 O persoana care este parte dintr-un proces de iesire din indiviziune POATE CERE sa copieze unele documente de la dosarul din tribunal , pe care sa le studieze ... (vezi toată discuția)
Procedura judecarii in recurs - depunere intampinare, propunere probe lonita lonita Buna ziua. Sunt intr-un proces pentru stabilire program vizitare minor, urmeaza sa se judece recursul, primul termen este in iunie. Am depus ... (vezi toată discuția)
Studiere dosar si efectuare copie roberto27 roberto27 Buna ziua, Am un proces civil pe rol. As dori sa-l studiez si eventual sa fac o copie dupa un act depus la dosar. Banuiesc ca asta se poate face la ... (vezi toată discuția)