avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Studiere dosar si efectuare copie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Studiere dosar si efectuare copie

Buna ziua,
Am un proces civil pe rol. As dori sa-l studiez si eventual sa fac o copie dupa un act depus la dosar. Banuiesc ca asta se poate face la arhiva.
Pot sa fac copii simple dupa acte de la dosar si cum trebuie sa procedez ?
Este necesar sa adresati cerere oficiala presedintelui de instanta pentru studiere dosar
Exista formular tipizat la instanta
Este necesar sa faceti cerere oficiala pentru realizat "n" copii dupa filele...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeti cu CI la arhiva instantei, solicitati dosarul la studiu si o cerere tipizata pe care o completati si notati nr. filelor pe care doriti sa le obtineti in copie xerox, apoi dosarul va fi dus la xerox unde veti achita contravaloarea acestora.
Dupa primirea copiilor solicitate veti mentiona pe aceeasi cerere ca ati primit copiile solicitate data si semnatura dvs.
Și dacă dosarul se afla la judecător pentru redactarea sentintei pe larg ,care e procedura pentru a studia dosarul în vederea solicitării unor copii care ar folosi pentru un alt dosar ?Mulțumesc anticipat!

Ultima modificare: Marți, 10 Mai 2022
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bineinteles ca atata vreme cat dosarul se afla la judecator in vederea redactarii sentintei , nu veti putea obtine copii din dosar, insa imediat ce dosarul va ajunge in arhiva , veti putea solicita dosarul la studiu si obtine copiile dorite.
Mulțumesc frumos!

MARTA SIMONA PETRE a scris:

Bineinteles ca atata vreme cat dosarul se afla la judecator in vederea redactarii sentintei , nu veti putea obtine copii din dosar, insa imediat ce dosarul va ajunge in arhiva , veti putea solicita dosarul la studiu si obtine copiile dorite.

Alte discuții în legătură

Consultare dosar qwer1234 qwer1234 Buna ziua, Va rog sa imi comunicati care este procedura pentru a consulta un dosar aflat pe rol la judecatorie? Sunt administrator la o societate care este ... (vezi toată discuția)
Studiere dosar maria_luiza maria_luiza as dori sa cunosc daca in cazul in care am facut odata o cerere de copiere a dosarului aflat la arhiva ...dosar in care sunt parte in calitate de parata....si ... (vezi toată discuția)
Copie dosar - drept civil alfredp alfredp In ce mod pot obtine o copie a unui dosar in care eu sant paratul? De la arhiva judecatoriei mi s-a comunicat ca pot doar '' sa - l studiez '' !? (vezi toată discuția)