avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1160 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Calomnie in ziar, excepþia tardivitãþii
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Calomnie in ziar, excepþia tardivitãþii

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu o informatie: am fost calomniata intr-un articol de ziar, dupa cateva zile, art. a disparut. Eu am apucat sa salvez articolul respectiv si am facut o plangere la Parchet. Dupa aproape un an, am primit o rezolutie in care se specifica ca faptele nu sunt prevazute de legea penala.
Puteti va rog sa imi spuneti ce pot sa fac? Stiu sigur ca proprietarul ziarului a bagat art., el fiind si redactor sef, insa cand a fost audiat, a declarat ca userul si parola o cunosc mai multi angajati, si ca nu stie cine a bagat art, ca insusi el a scos art. respectiv a doua zi...
Daca actionez ziarul in instanta, credeti ca am vreo sansa? Nu mi se va invoca exceptia tardivitatii avand in vedere ca eu nu am actionat in instanta de anul trecut din august, cand a aparut articolul? Se va tine cont ca intai am facut demersuri la Parchet?
Multumesc.
S-a introdus calomnia in codul penal? Pot face plangere din nou, avand in vedere ca am primit o rezolutie in care mi s-a spus ca, calomnia nu e infractiune si trebuie sa actionez in civil?
Stimat forumist,

Sincer, nici nu știu ce să vă spun...

Este vorba de o controvesă între instituțiile din domeniul juridic, mai precis un Recurs în Interesul Legii urmat de o Decizie asupra constituționalității.

Vă invit să observați și cele discutate aici:
www.avocatnet.ro/content/for...

Tehnic, putem vorbi despre reintroducerea calmoniei. Sfatul meu este, având în vedere cele arătate în topic-ul indicat, să vă îndreptați pe plan civil - daune aduse onoarei - asupra persoanei care v-a calomniat.

Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala-termen esty esty De la PARCHET am primit Rezolutia *Neinceperea urmarii penale* deci de tot ce am fost acuzata au fost inscenari si rautati ,acum eu pot sa cer daune morale ... (vezi toată discuția)
Calomnie,denigrare,declaratie mincinoasa tib71stef2008 tib71stef2008 In urma cu un an jumate am fost reclamat de un nr .de pers.ca as fi facut ceva(mai multe)fara dovezi (cu toate ca sustineau ca au),am fost dus la ... (vezi toată discuția)
Calomnie, insulta si rezolutie de neincepere a urmaririi penale, ce-i de facut mai departe...? lonley-wolf lonley-wolf Toata Stima D-lor Consultanti si Moderatori!! Parintii mei au fost insultati si calomniati grosolan de catre o persoana, la un an de la moartea tatalui meu ... (vezi toată discuția)