avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere de la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere de la locul de munca

Buna ziua.
In luna decembrie magazinul unde lucrez de 2 ani pe contract nedeterminat se va inchide,in bucuresti m-ai sunt alte 7 magazine deschise ale acestei firme...din cate stim noi,vom fi concediati toti in decembrie.Este legal sa se procedeze asa,avand in vedere ca am putea fi transferati la celelalte magazine?Sau ca nu se pune problema falimentului,din moment ce raman 1700de magazine deschise in Europa?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:50, 16 Iunie 2013
Este vorba despre o concediere individuala sau colectiva?
Concedierea tuturor angajatilor din acest magazin..sau cel putin asa stim noi in momentul de fata
Ultima modificare: Vineri, 14 Iunie 2013
bolocanr, utilizator
Concedierea poate fi individuala sau colectiva. Poate fi vorba despre o concediere individuala si in cazul in care sunt concediati toti cei care lucreaza la un magazin.

1. Cati salariat urmeaza a fi concediat?
2. Care este numarul total de salariati ai angajatorului?
In magazinul care se va inchide sunt 4 angajati.In Bucuresti sunt in jur de 40-50 iar in tara apr 200.Multumesc freeelis
In acest caz este vorba despre o concediere individuala. În cazul desfacerii contractului individual de muncă, în temeiul art. 65 din Codul muncii, angajatorul nu are obligaţia de a oferi un loc de muncă salariatului concediat.

Scaderea cifrei de afaceri poate constitui motiv de concediere, daca asta invoca angajatorul dvs pentru inchiderea magazinului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintare->concediere euangajat euangajat Magazinul in care lucrez se va inchide datorita faptului ca nu se va mai prelungi contractul de inchiriere. Firma in cadrul careia lucrez mai are deschise in ... (vezi toată discuția)
Codul muncii-inchiderea unui punct de lucru, obligatiile angajatorului? Aniram1985 Aniram1985 Buna ziua!Sunt directorul unui magazin al unei multinationale si am fost anuntata ca in iulie se va inchide punctul de lucru. Mi s-a propus fie sa fiu ... (vezi toată discuția)
Am drept de somaj , este obligata societatea sa ma dea in somaj? ContSters80411 ContSters80411 sunt angajata a unei mici fabrici de confectii care are ca profil de activitate confectionarea articolelor de imbracaminte pentru copii pentru export dar in ... (vezi toată discuția)