avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Penalitati
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Penalitati

O societate trebuie sa vireze un debit restant reprezentand “ timbrul monumentelor istorice”.
Conform actului normativ, “HG. 1502/2007 pentru aprobarea Normelor metodologice privind cuantumul timbrului monumentelor istorice si modalitatile de percepere, încasare, virare, utilizare si evidentiere a sumelor rezultate din aplicarea acestuia “, pentru sumele restante se datoreaza dobanzi si penalitati
ART. 10 (1) În cazul nevirarii la termen a sumelor datorate, se aplica dobânzi si penalitati de întârziere în cuantum de 0,2% pentru fiecare zi de întârziere.
Codul de procedura fiscala zice: ( desigur, aici fiind vorba de obligatii fiscale)
ART. 114 Penalităţi de întârziere
(1) Plata cu întârziere a obligaţiilor fiscale se sancţionează cu o penalitate de întârziere de 0,5% pentru fiecare lună şi/sau pentru fiecare fracţiune de lună de întârziere, începând cu data de întâi a lunii următoare scadenţei acestora până la data stingerii acestora inclusiv. Penalitatea de întârziere nu înlătură obligaţia de plată a dobânzilor.

Cum ar trebui sa calculez aceste penalitati? Conform Codului de procedura fiscala? Adica calculez raportat la luna… sau la zi ( asa cum spune norma pt aceast timbru), din punctul meu de vedere, textul in cauza este interpretabil #-o

Iata si un calcul la care am luat in considerare luna pt calcularea penalitatilor:

Debit: 70 lei
scadenta: 25.03.2008
dobanzi si penalitati : 0.2% pe zi
data platii: 09/03/2009

dobanda : 70 lei *349 zile*0,2% = 48,86 lei
penalitati: 70 lei * 14 luni * 0,2% = 1,96 lei
Total de plata : 70 + 48,86 + 1,96 = 120,82 lei

In cazul in care penalitatile ar trebuie calculate pt fiecare zi, cum ar tb sa procedez: sa calculez la suma de plata formata din debit+dobanda?

O parere, va rog?:help:
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 21:04, 9 Martie 2009
Dobanzile pentru fiecare zi de întârziere
Penalitatile pentru fiecare lună şi/sau pentru fiecare fracţiune de lună

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizari intretinere soso1986 soso1986 Sal, as vrea sa stiu daca se poate de la un expert contabil cum se calculeaza penlizarile la intretinere, am 2000 de lei de plata si administratorul mi-a zis ... (vezi toată discuția)
Penalitati maria.o maria.o 1.Pentru calculul penalitatilor se ia in calcul doar suma restanta de baza sau suma + penalitatile din zilele anterioare? De ex. daca cineva are o restanta de ... (vezi toată discuția)
Recuperare debite ianasi elena ianasi elena Buna ziua! Sotul meu a preluat functia de Presedinte asociatie locatari si in urma verificari a constatat ca admin. contabila si cenzora nu avea intretinerea ... (vezi toată discuția)