O societate trebuie sa vireze un debit restant reprezentand “ timbrul monumentelor istorice”.
Conform actului normativ, “HG. 1502/2007 pentru aprobarea Normelor metodologice privind cuantumul timbrului monumentelor istorice si modalitatile de percepere, încasare, virare, utilizare si evidentiere a sumelor rezultate din aplicarea acestuia “, pentru sumele restante se datoreaza dobanzi si penalitati
ART. 10 (1) În cazul nevirarii la termen a sumelor datorate, se aplica dobânzi si penalitati de întârziere în cuantum de 0,2% pentru fiecare zi de întârziere.
Codul de procedura fiscala zice: ( desigur, aici fiind vorba de obligatii fiscale)
ART. 114 Penalităţi de întârziere
(1) Plata cu întârziere a obligaţiilor fiscale se sancţionează cu o penalitate de întârziere de 0,5% pentru fiecare lună şi/sau pentru fiecare fracţiune de lună de întârziere, începând cu data de întâi a lunii următoare scadenţei acestora până la data stingerii acestora inclusiv. Penalitatea de întârziere nu înlătură obligaţia de plată a dobânzilor.
Cum ar trebui sa calculez aceste penalitati? Conform Codului de procedura fiscala? Adica calculez raportat la luna… sau la zi ( asa cum spune norma pt aceast timbru), din punctul meu de vedere, textul in cauza este interpretabil #-o
Iata si un calcul la care am luat in considerare luna pt calcularea penalitatilor:
Debit: 70 lei
scadenta: 25.03.2008
dobanzi si penalitati : 0.2% pe zi
data platii: 09/03/2009
dobanda : 70 lei *349 zile*0,2% = 48,86 lei
penalitati: 70 lei * 14 luni * 0,2% = 1,96 lei
Total de plata : 70 + 48,86 + 1,96 = 120,82 lei
In cazul in care penalitatile ar trebuie calculate pt fiecare zi, cum ar tb sa procedez: sa calculez la suma de plata formata din debit+dobanda?
Penalitati
maria.o
1.Pentru calculul penalitatilor se ia in calcul doar suma restanta de baza sau suma + penalitatile din zilele anterioare? De ex. daca cineva are o restanta de ... (vezi toată discuția)