avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Subcontractare?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Subcontractare?

daca eu, proprietar adevarat, ratific vanzarea bunului meu de catre alta persoana, inseamna ca am subcontractat? Poate valora subcontractare?

Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 07:23, 16 Iunie 2013
o vanzare in general nu poate face obiectul unei subcontractari.
Nu e vorba de subcontractare.

Depinde cum s-a încheiat vânzarea respectivă. Dacă a fost încheiată pe seama D-voastră (în calitate de proprietar vânzător) ar putea fi vorba de ratificarea vânzării în baza unui mandat (cu sau fără reprezentare după cum vânzarea s-a făcut în numele D-voastră sau în numele celui care a vândut).

Dacă însă cel care a vândut a încheiat actul în calitate de proprietar ar putea fi vorba despre vânzarea bunului altuia, iar ratificarea D-voastră ar avea efectele unei vânzări către cel care a revândut, vânzarea acestuia producându-și efectele doar din moementul în care a dobândit proprietatea bunului vândut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chitanta de mana este antecontract? PPPP PPPP Buna ziua, Am o problema mai delicata. X vinde printr-o chitanta de mana lui Y o dependinta dintr-un imobil asupra careia avea doar folosinta la data ... (vezi toată discuția)
Moștenire în indiviziune. poate face precontract de vânzare-cumpărare doar unul dintre moștenitori? daadi04 daadi04 Casa ramasa mostenire in urma decesului mamei, urmeaza a fi vanduta. Intrebarea este: se poate face un pre-contract de vanzare cumparare pentru un avans doar ... (vezi toată discuția)
Nulitate absoluta - anularea titlului de proprietate si, implicit, a actului de vanzare-cumparare mihail123 mihail123 Buna ziua, Un teren a fost instrainat acum ani de zile printr-o [b]procura cu drepturi depline (inclusiv vanzare)[/b]. In procura este trecuta [b]o suma ... (vezi toată discuția)