Buna ziua !
Lucrurile stau cam asa : mama mea a murit acum 4 ani jumate si as dorii sa fac succesiunea la apartamentul pe care aceasta il detinea impreuna cu tatal meu.Tatal meu locuieste cu mine si am platit impreuna in toti acesti ani toate cheltuielile acestui apartament impozit intretinere lumina etc.Problema este ca eu mai am un frate vitreg din partea mamei copil avut de mama dinaintea casatoriei cu tata ce a locuit cu noi pana acum 10 12 ani cand a plecat de acasa si nu l-am mai vazut decat o data la moartea mamei .In momentul defata nu stiu unde are domiciliul fratele meu si nu pot da de el deoarece nu am pastrat legatura in acesti ani, el a avut acelasi domiciliu ca si noi si adresa in buletin insa in acesti ani banuiesc ca si-a schimbat buletinul si are alta adesa pe care nu o cunosc.Intrebarea mea este pot sa fac succesiunea chiar daca nu stiu de unde sa il iau, daca da cum se poate face si ce trebuie sa fac eu?
Daca aveti CNP-ul fratelui, cereti la evidenta populatiei sa va comunice domiciliul actual.
Succesiunea trebuie sa o faceti prin instanta si instanta va va cere sa faceti dovada ca l-ati cautat.
Pregatiti-va pentru cca. 2 ani prin instante.In caz ca nu mai e in tara, o sa dureze si mai mult.Mergeti la notar, acesta e primul pas, inaintea instantei.La instanta veti plati taxa 3% la valoarea apartamentului.
Impartirea mostenirii
camyyb
buna seara..mama e recasatorita iar urma acestea casnicii a avut un alt fiu.noi suntem 2 frati vitregi.tatal vitreg de putin timp a decedat,lasand in urma un ... (vezi toată discuția)